|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant Kombi 2.5 Automat +Gaz HC Tip Warszawa- ktoś widział? |
Autor |
Wiadomość |
MDT
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-03-2017, 21:47 Galant Kombi 2.5 Automat +Gaz HC Tip Warszawa- ktoś widział?
|
|
|
W Warszawie stoi bardzo tani Galant z gazem, 2.5 HC+Tip w bieda konfiguracji ze zrobionymi nadkolami, zdrową podłogą + do zrobienia kielichy i amortyzatory tył (podobno nie nivomat) - tyle info telefonicznego. Cena jest bardzo niska, może już ktoś oglądał to auto i może coś więcej powiedzieć?
https://www.otomoto.pl/of...html#67f601b2e3
Cytat: | Do sprzedania auto z ponadczasową sylwetką i niesamowitymi wrażeniami z jazdy. Wersja z najlepszym silnikiem do niego oraz najlepszą skrzynią. Zresztą, co tu dużo opisywać, ten kto to czyta, wie czego szuka
Silnik w dobrej kondycji, nie dymi, dobrze się zbiera, pracuje ładnie na obu paliwach. Instalacja gazowa jedna z najlepszych, czyli Landi Renzo Omegas. Gaz wbity w dowód.
Olej silnikowy pełny syntetyk XADO 5w40 Infinity Drive z rewitalizantem. Olej na bazie PAO, a nie jak większość na rynku (Mobil, Castrol,) na bazie HC, zresztą znawcy będą w temacie
Skrzynia chodzi bezproblemowo, posiada TIPTRONIC, więc można poszaleć Całkiem niedawno była wymieniana bolączka tych skrzyń czyli sprzęgło hydrokinetyczne (konwerter) z Anglika, z przebiegiem ok. 130 tyś., także jeszcze pochodzi Stary konwerter też posiadam.
Auto prezentuje się ładnie, brak widocznych śladów rdzy, nadkola robione przez poprzedniego właściciela.
Auto ciągle jeździło, części wymieniane na bieżąco:
łącznik elastyczny wydechu (długi);
dolne wahacze przednie;
górny sworzeń wahacza;
łączniki stabilizatora;
przednie tarcze;
klocki przód, tył;
łożyska z piastami przednie;
poduszki silnika;
...i napewno jeszcze jakieś drobiazgi, o których zapomniałem
Wymienione zostały także dwie kompletne półosie, więc kolejna bolączka modelu wyeliminowana
Wszystkie podzespoły sprawne:
ABS;
Kontrola trakcji;
Tempomat;
Klima (oczywiście działa);
4x el. szyby;
El. lusterka (podgrzewane);
4x poduszki powietrzne.
Dodatkowo:
Centralny zamek z pilota + autoalarm;
Trzy komplety kluczy;
Oklejony panel środkowy folią "szczotkowane aluminium";
Filtr powietrzny K&N (wkładka w obudowę filtru);
Felgi R17 na oponach 205/50 w bardzo ładnym stanie (Michelin). Posiadam również oryginalne aluminiowe felgi R15.
Radio SONY ze wspaniałym dźwiękiem i wyświetlaczem z animacjami.
Proszę wziąć pod uwagę, że samochód jest już pełnoletni, autem się jeździło, więc proszę nie oczekiwać cudów, zawsze znajdzie się do czego przyczepić
Jestem właścicielem pojazdu i jest na mnie zarejestrowany. Sprzedaję tylko z powodu kupna innego auta, większego i mocniejszego, też w automacie Proszę kontaktować się, pytać, nie mam nic do ukrycia.
Zapraszam. |
|
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
Pomógł: 14 razy Dołączył: 04 Paź 2015 Posty: 810 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 25-03-2017, 12:48
|
|
|
MDT napisał/a: | Proszę wziąć pod uwagę, że samochód jest już pełnoletni, autem się jeździło, więc proszę nie oczekiwać cudów, zawsze znajdzie się do czego przyczepić |
Takie teksty zawsze odpalają u mnie lampkę w głowie, bo albo sprzedający uznaje potencjalnego kupca za idiotę albo auto ma sporo wad
Poza tym trochę tanio jak na zadbane V6 w dodatku z gazem i, co wynika z opisu, całkiem doinwestowane.
Jeśli mówi o tym, że trzeba zrobić kielichy a zdjęcia silnika nie wrzucił do ogłoszenia, to obstawiałbym niezłe ognisko, amortyzatory tył jak nie nivo to nie będą jakimś niesamowitym wydatkiem. |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 25-03-2017, 13:24
|
|
|
coraz lepsze tu furki wpadaja
zapytaj Pana sprzedajacego ta dzide co dzialo sie z przodem pojazdu |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21942 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-03-2017, 17:24
|
|
|
MDT napisał/a: | zapytaj Pana sprzedajacego ta dzide co dzialo sie z przodem pojazdu | To jest nic, niech go zapyta gdzie podziały się relingi dachowe
Swoją drogą jakbym miał kupić Gala kombi to pierwszą rzeczą, którą bym wywalił to właśnie relingi dachowe, bez nich nawet fajnie wygląda kombiak z boku.
P.S. Coś mi tapicerka foteli i boczków drzwi nie pasuje do rocznika... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-03-2017, 21:15
|
|
|
Nie rozumiem, jak można pozwolić psu łazić wszędzie po aucie. Nie dość, że smrodu psa się nie usunie to jeszcze wszędzie piach, błoto i sierść.
To u mnie skreśla takie auta. |
|
|
|
 |
|
|