|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprężarka Klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
piotreklbn
Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2017, 19:01 Sprężarka Klimatyzacji
|
|
|
Nie działa mi klima, wentylatory się załączają ale zimnym nie dmucha. Jest spory luz na tarczy sprężarki. Sprężarka w ogóle się nie załącza. Nr. sprężarki mr958135. Czytałem o zdjęciu podkładki, ale w tym wypadku luz raczej jest za duży, jeśli nawet żeby zdjąć tą podkładkę muszę zdjąć pasek klinowy?
2. Są jakieś numery zamienne tej sprężarki? Ogólnie jest bardzo droga..
3. Jaki jest poziom trudności wymiany tej sprężarki ? 1 2 czy 3 Piwa ? |
|
|
|
 |
andrzejk1987
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Maj 2015 Posty: 130 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-03-2017, 19:36
|
|
|
Witam
Zazwyczaj jest tak że sprężarka nie podejmie pracy gdy jest za niskie ciśnienie czyli za mało czynnika , druga opcja to awaria któregoś czujnika. Od tego bym zaczął , może być tak że sprężarka chce podjąć prace i musiał byś zrobić tak że otworzysz machę tylko nie wiem jaki masz silnik w 2.4 po lewej stronie idzie przewód od klimy z wizjerem i w momencie wł kimy pojawi się czynnik a sprężarka zapracuje na kilka sekund to prawdopodobnie jest za mało czynnika łub jest uszkodzone sprzęgło klimy.
Pytanie kiedy była ostatni raz sprawdzana. Oczywiście i tak trzeba by podjechać i podłączyć urządzenie do analizy klimy i coś trochę podpowie czy nieszczelna , czy czynnika jest dosyć to można pomyśleć co dalej.
Pozdro. |
|
 |
piotreklbn
Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 29-03-2017, 20:22
|
|
|
jak sprawdzić te czujniki, podłączenie pod kompa wystarczy ? mam 2,4 na chwile wcisnąłem ten zaworek przy wizjerze to odczynnik leci. Nie zauważyłem żeby choć na chwile się załączała. Szkoda że dostęp słaby bo bym sprawdził amperomierzem tą cewkę, widziałem też że na krótko podłączają i widać czy dociska tą tarcze, ale bez demontażu chyba nie da rady. Podjadę w sobotę do gości od klimy i zobaczymy co wyjdzie. |
|
|
|
 |
andrzejk1987
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Maj 2015 Posty: 130 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 29-03-2017, 20:34
|
|
|
Nieuruchamiaj nic na krótko bo jak będzie zamalowane czynnika to uszkodzisz sprężarkę. Gościu podłączy ci sprzęt do nabijania klimy to najpewniej coś ci powie czy jest wyciek i niema czynnika czy poprostu się skończył . Jak będzie bardziej kumaty i będzie znał się na rzeczy to ci podpowie co nieco |
|
 |
|
|