|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander II 2.0DiD wewnątrz śmierdzi spalinami |
Autor |
Wiadomość |
szymonrc
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2017, 20:05 Outlander II 2.0DiD wewnątrz śmierdzi spalinami
|
|
|
Witam,
od jakiegoś czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie. Zaglądałem pod maskę i tam też śmierdzi, ale nie mogę namierzyć skąd (od razu po odpaleniu). Przeglądając forum natrafiłem na wątki o EGR. Czy zapieczony zawór może dawać takie objawy? Żadne błędy mi się nie wyświetlają. Auto jeździ (w miarę) normalnie. Od nowości mam Ralytronic na 170KM, ale w sumie odkąd jestem właścicielem auta nie potrafię wyczuć kiedy to cholerstwo w ogóle działa. Spalanie mam na poziomie 9,5..10l/100km (średnie roczne przy jeździe 90% po mieście). Chłodnicę spalin za silnikiem mam trochę ufajdaną jakby olejem. Z przodu przepustnica i dolot też trochę umazane, ale niedawno wymieniali mi olej, więc tu nie mam pewności źródła zabrudzeń. Od wymiany do wymiany dolewam około 1l oleju (na 10tys km). Jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
|
|