|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,0 1998r, b+lpg - Łódź prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
mrkovski
Nowy Forumowicz
Auto: audi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2017, 17:09 [EAx 97-04] Galant 2,0 1998r, b+lpg - Łódź prośba o opinie
|
|
|
witam
przymierzam się do zakupu Galanta VIII, czy ktoś może miał styczność z tą sztuką, bo mam do niego 200 km i trochę szkoda na darmo jeździć, jeśli ktoś mógłby coś powiedzieć
https://www.otomoto.pl/of...t-ID6yQcYX.html
Cytat: |
Oferta od
Osoby prywatnej
Kategoria
Osobowe
Marka
Mitsubishi
Model
Galant
Wersja
VIII (1996-2006)
Rok produkcji
1998
Przebieg
228 617 km
Pojemność skokowa
1 997 cm3
VIN
Jmbsnea2avz007572
Rodzaj paliwa
Benzyna+LPG
Moc
136 KM
Skrzynia biegów
Manualna
Napęd
Na przednie koła
Typ
Sedan/Limuzyna
Liczba miejsc
5
Liczba drzwi
4
Kolor
Czerwony
Perłowy
Tak
Kraj pochodzenia
Niemcy
Pierwsza rejestracja
20 lipiec 2012
Zarejestrowany w Polsce
Tak
Stan
Używane
Wyposażenie
ABS
Elektrycznie ustawiane lusterka
Poduszka powietrzna pasażera
Elektryczne szyby tylne
Gniazdo USB
Światła przeciwmgielne
Centralny zamek
Immobilizer
Wspomaganie kierownicy
Gniazdo AUX
Klimatyzacja manualna
Tapicerka welurowa
Elektryczne szyby przednie
Poduszka powietrzna kierowcy
Alufelgi
Gniazdo SD
Szyberdach
Opis pojazdu
Witam, sprzedaję mojego Galanta. Sprzedaję go, bo kupiłem sobie nowsze i większe auto. Cena może się wydawać duża jak za taki rocznik, ale myślę, że jak ktoś szuka Galanta, to trudno mu będzie znaleźć równie zadbany egzemplarz.
W aucie absolutnie wszystko jest sprawne (działa nawet automatyczna wysuwana antena). Wszystkie naprawy wykonywane były na bieżąco, regularnie wymieniany był olej i filtry. Ostatnie ważniejsze inwestycje w 2016 roku dotyczyły wymiany sprzęgła i skrzyni biegów oraz końcówek drążków kierowniczych i silniczków wycieraczek. Wcześniej wymieniona była większość elementów zawieszenia - wahacze, przednie amortyzatory, sprężyny, gumy itd - na wszystkie naprawy mam rachunki. Kompletny rozrząd był wymieniony w 2014. W grudniu zeszłego roku dostał nowy akumulator. Od strony mechanicznej jest naprawdę nieźle. Powłoka lakiernicza nie jest idealna - liczne otarcia i odpryski lakieru typowe dla aut z takiego rocznika. Porysowana jest prawa strona przedniego zderzaka oraz niewielka wgniotka jest widoczna na klapie bagażnika po spotkaniu z latarnią. Ponadto występują niewielkie ogniska rdzy tu i tam, ale nic poważnego jak na ten rocznik. Pomimo mankamentów lakierniczych Gal nadal wygląda atrakcyjnie, co widać na zdjęciach. W 2015 roku miałem lekką stłuczkę, wymieniany był przedni lewy reflektor, nadkole i maska. Instalacja gazowa jest zainstalowana od 2013 roku. Auto jest na alufelgach 15 cali i oponach całorocznych Goodyear Four Seasons w dobrym stanie. Mam też komplet opon letnich, z czego 2 są stosunkowo nowe i w dobrej kondycji i pozostałe 2 już bardziej zużyte. Jeśli chodzi o naprawy do wykonania w najbliższym czasie to trzeba wyregulować wtryski gazu - przy ruszaniu na niskich obrotach zdarza mu się zadławić i trzeba dodać więcej gazu (przy jeździe na benzynie problem nie występuje). Ubezpieczenie OC jest opłacone do Marca 2018 zaś badanie techniczne jest ważne do Maja tego roku.
|
|
|
|
|
 |
emzet
Forumowicz
Auto: EA5A
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 197 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 15-04-2017, 21:16
|
|
|
Moim zdaniem lewy przedni kielich jest w tragicznym stanie. Tłumik końcowy raczej wstawiony od innego auta. |
_________________ Gdyby opracować sposób pozyskiwania energii z ludzkiej głupoty, Polska stałaby się światowym mocarstwem energetycznym. |
|
|
|
 |
mrkovski
Nowy Forumowicz
Auto: audi
|
Wysłany: 16-04-2017, 09:02
|
|
|
czyli jesli już widać wychodzącą rdzę na wierzchu, tzn ze juz raczej bardzo zle? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21942 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-04-2017, 19:14
|
|
|
Cytat: | czyli jesli już widać wychodzącą rdzę na wierzchu, tzn ze juz raczej bardzo zle? | Powiedziałbym, że tragicznie. |
|
|
|
 |
|
|