|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 pomoc przed kupnem |
Autor |
Wiadomość |
ddawid.p
Nowy Forumowicz
Auto: Galant VIII 2.5 v6 Avance 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2017, 13:31 [EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.5 V6 pomoc przed kupnem
|
|
|
Witam wszystkich,
na forum sprowadza mnie zainteresowanie i fascynacja do mitsu galanta w wersji 2,5 v6 kombii. Dlatego zwracam sie o pomoc, doradzenie przed kupnem, a znalazlem dwie interesujace (wg. mnie) oferty gala. Jakby ktorys z Szanownych Panow mogl dodac jakies uwagi od siebie?
Pierwszy misiek od handlarza, nad wyraz interesujaca oferta, pytanie czy jest tak naprawde i czy oplaca sie jechac ogladac, podejrzanie maly przebieg, ale kto wie??? :
https://www.olx.pl/oferta...html#eff5e9eda9
Druga oferta nieco rozsadniej wygladajaca, 300k km przejechane, no i obawa jak te autka sie sprawuja po takich przebiegach, czy liczyc sie z poczatkiem wydatkow? Moze ktos akurat zna to konkretnie autko:
https://www.olx.pl/oferta...html#5434b19d7d |
|
|
|
 |
adamek90
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Wrz 2012 Posty: 104 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 18-04-2017, 16:40 Re: Mitsubishi Galant 2.5 V6 pomoc przed kupnem
|
|
|
ddawid.p napisał/a: | 300k km przejechane, no i obawa jak te autka sie sprawuja po takich przebiegach, czy liczyc sie z poczatkiem wydatkow? Moze ktos akurat zna to konkretnie autko:
https://www.olx.pl/oferta...html#5434b19d7d |
Akurat te silniki kręcą bardzo duże przebiegi i często przeżyją trzykrotność blachy
Skrzynia manualna prędzej czy później się posypie. (łożyska) Mozna z tym żyć
Kielichy , tylne nadkola , podłużnice . Miejsca gdzie wchodzi najczęściej ruda |
|
|
|
 |
NoLimited
Nowy Forumowicz
Auto: Chcę kupić
|
Wysłany: 25-04-2017, 23:37
|
|
|
Witam, nie chciałem zakładać kolejnego tematu.
Mam sprawę, mianowicie mam zamiar kupić galanta 2.5 v6 LPG automat w full opcji, na pełnym wypasie.
Ruda lekko bierze tylnie drzwi z lewej i prawej strony, do tego zderzak obrysowany jest z tyłu, ale tak to galant w miarę wygląda dobrze.
Znajomy wycenił go na 11 tyś. pokazałem mu galanty na olx zszedł z ceną do 10 tyś.
Według mnie to chyba nadal troszkę za dużo, mam zamiar dać mu maksymalnie 9 tyś za niego.
I tutaj pytanie kieruje do was 9/10 tyś to dobra cena? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20995 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 26-04-2017, 00:08
|
|
|
Wstaw fotki auta + newralgiczne miejsca korodujące (nadkola, ranty drzwi, kielichy, podłoga) bo na oko to wiesz co .
Oczywiście rok produkcji też by się przydał . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 26-04-2017, 09:01
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak dobra cena w tym przypadku. Zależy jak bardzo ktoś ceni auto i jak bardzo chce się go pozbyć.
Te Galanty można kupić od 2 to 100 tysięcy - zależy w jakim stanie i czy to VR4... |
|
|
|
 |
Lucek_37
Forumowicz

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 2002r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Lip 2016 Posty: 124 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 26-04-2017, 13:05
|
|
|
NoLimited, Kolego widzę ze wymagań nie masz duzych. Galant full wypas+gaz i bez rdzy. O rysach nie wspomne. Jak koledzy piszą daj zdjęcia to coś podpowiemy. A czy 10 tys to duzo? Sprawdź po ile chodzą w Niemczech albo Szwajcarii. |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 27-04-2017, 01:26
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak Galant bez rdzy
Niestety .
Lepiej zobacz czy podłużnice całe i to wszystko co już wcześniej zostało wymienione przez kolegów. |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
|
|