|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Długość rurki hamulcowej tylne lewe koło |
Autor |
Wiadomość |
mariuszwol5
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2013, 10:17 Długość rurki hamulcowej tylne lewe koło
|
|
|
Witam, nie mam możliwości zmierzenia długości rurki która łączy rozdzielacz z tylnym lewym kołem. Może ktoś zna długość + ewentualnie rozmiar gwintu?? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23636 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-04-2013, 22:01
|
|
|
W Colcie CAO ta dlugośc jest rzędu 2250mm, tutaj należałoby przemierzyć to będzie najpewniejszy sposób |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
roseblackred
Nowy Forumowicz
Auto: CJ0
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2013 Posty: 3 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 17-06-2013, 14:31 Re: Długość rurki hamulcowej tylne lewe koło
|
|
|
mariuszwol5 napisał/a: | Witam, nie mam możliwości zmierzenia długości rurki która łączy rozdzielacz z tylnym lewym kołem. Może ktoś zna długość + ewentualnie rozmiar gwintu?? |
sztywny przewód hamulcowy z tyłu od przewodu elastycznego do tłoczka hamulcowego ma coś około 15cm, gwint M10x1. |
|
|
|
 |
Szafiq
Mitsumaniak
Auto: Black EA2W '99 Sport Edition
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2010 Posty: 152 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 23-08-2013, 13:44
|
|
|
Temat co prawda stary,ale właśnie jestem w trakcie zmiany tylnych przewodów hamulcowych.Właśnie lewy tył mi przerdzewiał i pękł,całe szczęście przy testach na bocznej drodze. Kupiłem przewód 4,75mm w firmie http://pwpnet.pl/ razem z końcówkami M10x1 ,narzędzie do zarabiania końcówek i 3 dni już wieczorami się męczę. Największy problem był z odkręceniem przewodu od korektora siły hamowania, który jest na ścianie grodziowej za silnikiem. Końcówka się obrobiła i klucz się kręcił, pomimo tego że miałem specjalny klucz do przewodów ham. Najprościej było odciąć 2 przewody ham tylne i odkręcić z drugiej strony pozostałe 2 przewody bo są krótkie. Cały korektor odkręcamy od ściany grodziowej i wyciągamy całość Wszystko w imadło i już nie ma problemu z odkręceniem. Co do długości przewodu od tylnego lewego koła to myślę,że jest to ok 3m. Nie da się tego zrobić idealnie jak w fabryce więc warto mieć zapas. Teoretycznie przewodów ham jest ponad 11m, ja kupiłem 10m i poprowadziłem od 2 tylnych kół i 2 krótkie przewody od korektora. Został mi kawałek 1m, może max 2m. Warto zrobić samemu bo za wymianę warsztat w Warszawie powiedzieli mi 600-800zł, a koszt przewodu (10m),końcówek(20szt) to 120zł, narzędzie 55zł. Wszystko robione w domu, bez podnośnika.
Samochód Colt 1,6 GLX 1998r. (nowy zakup dla żony:) ) |
|
|
|
 |
|
|