SB Intense z Niemiec 2008/2009 |
Autor |
Wiadomość |
macko555
Forumowicz
Auto: Seat Toledo II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-06-2017, 21:26 SB Intense z Niemiec 2008/2009
|
|
|
Witam. Znalazłem egzemplarz w Niemczech bo powiem szczerze, że trochę już straiłem nadzieję na kupno normalnego, niekręconego, nierozwalonego auta w polsce. Wszędzie same buble.
Link:
https://www.mobile.de/pl/.../245832886.html
Wyposażenie takie jak mi odpowiada, progi rockford.. Dodatkowo butla z gazem. Przebieg dobry, cena przystępna.
Wujek mieszka Blisko frankfurtu, stąd mam możliwość kupna auta w DE. Myślę, że kupowanie tam prywatnie auta jest znacznie bezpieczniejsze, bo min. grożą za kombinowanie z przebiegami surowe kary? Niemcom z tego co się orientuję się to po prostu nie opłaca i nie bawią się w takie zabiegi? Z tego co czytam i oglądam auta kupowane od Niemców prywatnie są raczej pewne.
2 E-maile które dostałem od Niemca (wysyłam w formie linku do translatora google):
1: LINK
2: LINK
[ Dodano: 28-06-2017, 01:28 ]
Nikt nie podpowie? Serio rozważałem opcję, żeby po niego jechać. Wsszystkie Polskie do tej pory okazały się dramatem stąd mójamyśl o przeglądnięciu rynku niemieckiego :/ |
|
|
|
 |
Robert_N
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09, 1.8
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 304 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-06-2017, 08:04
|
|
|
Mogę powiedzieć tylko, że pracowałem w instytutach w północno-wschodnich i zachodnich Niemczech i z nudów z kolegami przeglądaliśmy rynek Niemiecki, że może trafi się jakaś perełka Moje spostrzeżenia są takie, że jeżeli samochód jest zadbany od właściciela to cena jest wysoka w porównaniu z samochodami kupionymi na naszym rynku z podobnym wyposażeniem i historią a przebieg często dużo większy. W komisie w 95% sprzedają Turki i tam możesz znaleźć wszystko oprócz dobrego auta. U Turka kupuje się tylko kebaba Wiem, że wszyscy to wiedzą, ale co jakiś czas pojawiają się auta z DE z prośbą o opinie. |
_________________ Lancer Sportback '09, 1.8 |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 28-06-2017, 10:19
|
|
|
macko555, Jak jest z instalacją gazową to trzeba szczególnie uważać. Reszta, jak przy zakupie każdego auta. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
macko555
Forumowicz
|
Wysłany: 28-06-2017, 12:59
|
|
|
Ale to chyba prywatne ogłoszenie od niemca? |
|
|
|
 |
grzees
Forumowicz
Auto: Focus ST 2,0 Ecoboost
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Paź 2009 Posty: 54 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 28-06-2017, 22:20
|
|
|
A to wyklucza ogłoszenie od Niemca pochodzenia tureckiego ?
Moim zdaniem, za granicą auto w dobrym stanie kosztuję więcej niż podobne auto w kraju.
W kraju mamy też dobre auta, przeważnie to auta w niższej opcji wyposażenia niż auta sprowadzane z zagranicy. Jak to mówię - coś za coś. Jedni wolą to a inni tamto. Ja wolę mieć mniejsze wyposażenie, ale dobre auto niż super wyposażenie i auto mieć ciągle u mechanika |
|
|
|
 |
vini639
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 2010
|
Wysłany: 28-06-2017, 22:54
|
|
|
To prawda. Przeglądnąłem kilkaset ofert Lancerów, próbuje go już kupić od pół roku, a ostatnio skierowałem swój wzrok na Niemcy. I muszę przyznać, że te auta tam są o średnio 5 tys droższe od tych z Polski. Dochodzą jeszcze koszty związane ze sprowadzeniem i mamy już jakies 7k więcej, jeśli patrzymy w przedzial cenowy 30-40k PLN. |
|
|
|
 |
macko555
Forumowicz
|
Wysłany: 28-06-2017, 23:15
|
|
|
Ja osobiście potrzebuje wersji intense - niezbędny mi jest Rockford i progi - wyżej nie potrzebuję. Ale z tego co wiem i Polskie egzemplarze zdarzały się w takim wyposażeniu (niestety rzadko).. No nic, trzeba szukać dalej. |
|
|
|
 |
|