|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Pomoc w diagnozie ze słuchu [rozwiązany] |
Autor |
Wiadomość |
More Than Explo
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-08-2017, 22:01 [EA5A/W 2.5] Pomoc w diagnozie ze słuchu [rozwiązany]
|
|
|
Smutna sprawa.
Zamieszczam dwa filmy, które mniej więcej nakręślą jakiego rodzaju hałasy dobiegają spod i znad maski. Pierdzenie wydechu jest oczywiste, padła mniejsza plecionka.
Nagranie z dołu
Nagranie z góry
Ale martwią mnie te dziwne szumy/rzężenie metaliczne. Nie mam pojęcia co to może być.
Wszystkie objawy wystąpiły gdy odpaliłem auto kilka dni po ulewnym deszczu (właściwie oberwanie chmury). Na ulicy było tyyle wody, że czułem pod butem jak obmywa mi całe podwozie.
Rozgrzana plecionka dostała pewnie strzała wodą i zaczęła puszczać. Żaden problem, wkrótce wymienię obydwie.
Ale co z tymi dźwiękami? Może to któraś rolka od paska osprzętu? Może coś w silniku? Na drugim filmiku nawet przez chwilę chyba popychacze było słychać [edit]?
Macie jakieś pomysły co to może być, albo jak dojść do przyczyny? |
Ostatnio zmieniony przez More Than Explo 16-08-2017, 17:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 03-08-2017, 08:27
|
|
|
Może to być któraś rolka napinajaca paska osprzętu. |
|
|
|
 |
More Than Explo
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Sedan
|
Wysłany: 16-08-2017, 17:25
|
|
|
Hugo napisał/a: | Może to być któraś rolka napinajaca paska osprzętu. |
Potwierdzony strzał. Rolka napinająca od układu wspomagania/klimy
Ma delkatny luz na łożysku, nie jest w ogóle widoczny podczas pracy, ale hałasuje dosyć wyraźnie.
Teraz pytanie za 100 punktów, jaką rolkę kupić? Rozpiętość cen na allegro jest duża, macie sprawdzone źródła? Bawił się ktoś w regenerację poprzez wymianę łożyska? To jest zwyczajna łożyskowana rolka, nie chciałbym płacić za to 180zł |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-08-2017, 21:56
|