|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z oryginalnym radiem |
Autor |
Wiadomość |
Aro1782
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space star gdi 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-08-2017, 12:26 Problem z oryginalnym radiem
|
|
|
Witam, posiadam Mitsubishi Space star 1,8 GDI, 1999r. A w nim radio, które nie działa odkąd pamiętam(kiedyś działało bez problemu), a auto mam z 4 lata. Konkretnie gdy włączam radio bo da się włączyć, to uruchamia się też ten sprzęt na płyty który jest pod siedzeniem kierowcy(tak na 5sek.) i jest takie pukanie w głośnikach. Kiedyś się trochę bawiłem w ustawianie i radio zaczęło działać, ale po jednym dniu było znowu to samo. Czy da się może jakoś je od nowa zakodować lub zresetować bo posiadam kod do tego radia. Jeśli już był taki temat to przepraszam, bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam
[ Dodano: 07-08-2017, 12:28 ]
To jest to radio https://www.google.pl/img...iact=mrc&uact=8
[ Dodano: 14-08-2017, 15:35 ]
edit: Parę dni temu, podłączyłem ponownie te radio co było błędem. Teraz na prędkościomierzu pokazuje zawsze o 20km/h więcej(np, jadę 20km/h a na liczniku pokazuję 40km/h) Nie działają też światła te pod-dachowe i bagażnikowe. Przestał też działać ekran nad radiem(co pokazuje kilometry, temperaturę powietrza itd.) widocznie radio zrobiło zwarcie. Jeszcze nie sprawdzałem bezpieczników, bo brakuję czasu(praca), ale piszę post tutaj bo może ktoś będzie miał podobny problem, albo nawet postara się pomóc, jeśli to nie jest sprawa tylko bezpieczników |
|
|
|
 |
Ghostman [Usunięty]
|
Wysłany: 14-08-2017, 18:04
|
|
|
Nie no to zdecydowanie nie jest problem z radiem.
Z tych wszystkich rzeczy radio odpowiada tylko za możliwość przełączania pomiędzy średnim spalaniem, a średnią prędkością i szacowanym przebiegiem.
Szukaj zwarcia na kablach i w efekcie tego popalonych bezpieczników. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-08-2017, 21:08
|
|
|
Przepalony bezpiecznik 10A w skrzynce bezpieczników pod maską. |
|
|
|
 |
Aro1782
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space star gdi 1999
|
Wysłany: 15-08-2017, 16:03
|
|
|
Dziękuję za odpowiedzi. Racja, był przepalony bezpiecznik 10A pod maską. Sprawdzałem też bezpieczniki pod układem kierowniczym, ale tam są w porządku. Ten jeden co był pod maską przepalony, wymieniłem na dobry i światła już działają, ekran też. Ogólnie nie działa już tylko jedna rzecz, po odpaleniu, albo nawet po przekręceniu kluczyka pokazuję cały czas o 20km/h na dużo. Jak auto nie jest na chodzie to wskazówka jest na 0. Teraz jest to jedyna usterka, no i jeszcze na razie jeżdżę bez radia Pozdro |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-08-2017, 07:23
|
|
|
Odłącz akumulator na minutę, podłącz ponownie i naucz silnik obrotów. Może pomoże. |
|
|
|
 |
|
|