|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z34A 1.3] Sonda lambda "wyskoczyła" z kostki |
Autor |
Wiadomość |
lessthanon
Nowy Forumowicz
Auto: CZ5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-08-2017, 16:34 [Z34A 1.3] Sonda lambda "wyskoczyła" z kostki
|
|
|
Witam
Mniej-więcej pół roku temu odpadł tylni tłumik w moim Colt'cie. Po spawaniu, pan stwierdził, że za niedługo będzie trzeba wymienić oba. Przedwczoraj podczas jazdy zorientowałem się, że tym razem klapnął środkowy. Jadąc dalej, tłumik odpadł całkowicie. Dałem samochód do przeglądu znajomemu, który dzisiaj dał mi znać, że sonda lambda jest uszkodzona; jeden pin jest zerwany i trzeba te piny odpowiednio powkładać w kostkę.
Sytuacja wygląda tak:
I teraz moje pytanie to co mogę z tym zrobić lub gdzie z tym iść żeby mi to zrobili? |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 18-08-2017, 06:56
|
|
|
Te piny się wkłada w kostkę teraz tylko który do którego otworu? Zrobić to może zapewne każdy elektryk. Warto poszukać gdzieś schematu. Ja gdy swoją wymieniałem to sporo trzeba się do niej dokopać czy to ta pod siedzeniem czy z przodu zaraz za silnikiem i nie chcę tego już robić. Najdroższym rozwiązaniem jest kupienie nowej ok. 200zł. Poszukam jakiegoś schematu. |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
|
|