|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] GDI za małe ciśnienie paliwa. |
Autor |
Wiadomość |
piekarz10
Forumowicz piekarz10
Auto: CARISMA 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lip 2008 Posty: 42 Skąd: Zielonka k.W-Wy
|
Wysłany: 28-08-2017, 10:21 [Cari 1.8 GDI] GDI za małe ciśnienie paliwa.
|
|
|
Witam.
Carisma 1.8 GDI, 2001 rok. 260 tyś km. Pomału tracę cierpliwość do swojej Cari. Przy delikatnej jeździe na niskich obrotach wyczuwalne szarpanie. Zmierzyłem ciśnienie na pompie i na jałowych obrotach miernik wariuje, przy 2000 obr- 2,65 (dość stabilnie). Spalanie bez zarzutu (trasa 800 km - 5,9), ostre przyśpieszanie i dynamiczna jazda- problemu nie ma. Ostatnio wymieniłem świece, rozrząd, kolektor dolotowy (wyczyszczony), filtr paliwa w baku, filterki w pompie WC, czyściłem przepustnicę. Regulacja pompy nic nie daje. Proszę o pomoc w fachowym zdiagnozowaniu problemu w Warszawie lub okolicach. Mechanicy rozkładają ręce i najchętniej wymieniali by wszystko po kolei.
[ Dodano: 28-08-2017, 13:36 ]
Dodam jeszcze że silnik na jałowym nie pracuje równo, wibracje są wyraźnie odczuwalne. |
|
|
|
 |
|
|