|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stacyjka |
Autor |
Wiadomość |
Bodzio922
Forumowicz
Auto: Lancer 08 1.8 143km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2017, 11:08 Stacyjka
|
|
|
Witajcie udało mi się rozpracować stacyjkę i to jak wyciągnąć wkładkę stacyjki bez rozbierania całej kierownicy(jak mówią instrukcje w internecie). Czym postanowiłem się podzielić z Wami może komuś się przydać w przyszłości.
1. Odpiąć klemy z akumulatora
2. Pod kierownicą(obok dźwigni regulacji góra/dół) są dwie śruby(krzyżak) które wykręcamy
3. Ściągamy obudowę góra dół, która jest na zatrzaskach(delikatnie się rozpina)
4. Odpinamy kostki(łatwiejsze pole manewru mamy)
5. Ściągamy manetki(góra dół zatrzaski, które należy ścisnąć palcami i wysunąć) j/w
6. Odkręcamy śrubę z lewej strony kierownicy z tyłu przy kostce stacyjki
7. Po prawej stronie mamy immobilizer (od spodu śruba którą odkręcamy, żarówką kręcimy aż zapadki będą pasować żeby ją wysunąć) który ściągamy po odkręceniu tej jedynej śruby i żarówki
8. U góry odkręcamy(nie wyciągamy,nie da się) centralną śrubę
9. Plastik za kierownicą w którym były manetki, od spodu ma z lewej i prawej zaczepy, które naciskamy palcami jednocześnie, i lekko "wyciągamy" ile się da do kierownicy
10. (Ja to zrobiłem najmniejszym imbusem jaki mam) wkładamy kluczyk w stacyjkę przekręcamy na ACC, z lewej strony stacyjki( za dużą czarną kostka) jest mała dziura, tam staramy się włożyć imbus i jednocześnie go tam wciskając, lekko ruszamy kluczykiem i wyciągamy wkładkę stacyjki.
Gotowe:)
Mogę porobić zdjęcia obrazowe jak będę składać wszystko do kupy dla ułatwienia.
Pozdrawiam
Łukasz |
_________________ Amor Patriae Nostra Lex |
|
|
|
 |
|
|