Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyjazd jezienią nad morze - jest sens?
Autor Wiadomość
amaj 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2017, 10:41   Wyjazd jezienią nad morze - jest sens?

Wakacje to okres w którym nie mogę sobie pozwolić za bardzo na urlop. Pozostają więc jesień, zima i część wiosny. Zastanawiamy się w związku z tym nad tym, czy jest sens aby tam jechać jesienią? Raczej poda aktywny wypoczynek.

joujoujou 
Forumowicz
łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 07-10-2017, 18:38   

Jak najbardziej jest sens. Tym bardziej że nie będzie takich tłumów jak w sezonie, a i ceny bardziej atrakcyjne.

jou

Gość, skomentuj niebieską corolkę.

Gość, skomentuj samochodzik na baterie!

ADYN 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6B
Wysłany: 07-10-2017, 19:49   

Wszystko zależy czego oczekujesz, ile osób, dzieci itp... Ja kilka razy trenowałem wyjazd tuż przed lub tuż po 1.11 na tydzień np nad morze lub w góry. Każdorazowo jechałem z małymi dziećmi - wtedy 2-6 lat, wybierałem całkiem wypasiony hotel z basenem lub basenami (krytymi rzecz jasna) i nie dość ze zawsze było w tym okresie znacznie taniej to wynegocjowanie rabatu nawet sporego nie było problemu. W hotelu było pusto. Basen zwykle mieliśmy tylko dla siebie... W miasteczku pusto. Niestety nie zawsze pogoda nas rozpieszczała - ale spacery itp były do ogarnięcia ;)

Ja sobie to bardzo chwaliłem. Teraz dzieci są w wieku szkolnym i większość urlopu robi sie w wakacje a w tym okresie już cieżko wygospodarować wolne dni bo i Szkola itp...

Pozdrawiam
Adyn

igorek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 10-10-2017, 13:06   

No i kolejna zaleta - jest taniej. Umówmy się, latem taniej wychodzi odpoczywanie gdzieś na greckich lub hiszpańskich wyspach niż w PL.
Natomiast jesienią czy wiosną do pensjonatów i kurortów wracają normalne ceny. Normalne ceny zarówno noclegów jak i wyżywienia.
Nie trzeba wylegiwać się na plażach, ale można przecież zrobić sobie wycieczkę wzdłuż wybrzeża, szlakiem latarnii. Od Świnoujścia w kierunku Trójmiasta.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 11:28, w całości zmieniany 3 razy  

Tygr 
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Wysłany: 23-10-2017, 23:15   

amaj, Nad Polskie morze, czy inne?

Fiona 
Forumowicz

Auto: skoda fabia
Wysłany: 15-01-2018, 12:09   

Moim zdaniem ma to sens. Wprawdzie jesienią czy wiosną kapac się nie będziemy, bo woda w morzu jest chłodna. Ale taki wyjazd ma swoje zalety:
jest o wiele taniej poniewaz noclegi mozna rezerwować sobie w korzystniejszej cenie niż w czasie sezonu, polecam tutaj szczególnie rezerwację apartamentów, których cena po sezonie znacznie spada edit
jest spokojniej, tak więc mozna wypocząć sobie bez tlumu turystów

Za granicę natomiast to praktycznie zawsze jedziemy po sezonie.NIe wyobrażam sobie lecieć do Grecji czy do Włoch w lipcu czy w sierpniu jak robią to niektórzy. Ugotowałabym się chyba.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 25-07-2022, 11:29, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu