Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX w specyfikacji 2018 - cennik i katalog
Autor Wiadomość
ADYN 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6B
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2017, 00:17   ASX w specyfikacji 2018 - cennik i katalog

Dla zainteresowanych na stronie mitsubishi.pl pojawiła się specyfikacja i cennik AD 2018

Mitsubishi ASX 2018

Ceny? +1500zł do ceny wersji 2017

Specyfikacja? Specjalnych różnic nie ma - kosmetyka i drobiazgi. Znaczących różnic nie zauważyłem względem 2017.

Wygląd?
Korekta na przodzie - inny grill i atrapa pod. Odseparowane pionowe światła do jazdy dziennej.
Inny zderzak tylny - moim zdaniem lekko udziwniony, ale to jak zawsze kwestia gustu.
Wnętrze - wygląda, że gniazdo USB przenieśli na panel pod pokrętła wentylacji obok nieznacznie inaczej usytuowanych przycisków podgrzewania siedzeń. Nie wiem jak jest w wersjach podstawowych bez podgrzewania siedzeń? Innych zmian nie widać poza jakąś drobną kosmetyką? Trochę zmienione otoczenie skrzyni biegów.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 17-11-2017, 21:27   

tylni zderzak bomba

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 18-11-2017, 19:00   

ADYN napisał/a:
Znaczących różnic nie zauważyłem względem 2017.
a jak w kwestii hałasu? - bo z tego powodu zrezygnowałem z ASXa - był potwornie głośny (jak dla mnie)

Jarl 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6
Wysłany: 20-11-2017, 14:54   

To, czym ASX ujmował od początku to była prostota.

Teraz, i przód i tył są przeładowane. Zamiast wlotu "jet fighter" na przedzie, chromowane łamańce w jakimś dalekowschodnim guscie. W życiu bym nie zamienił swojego MY'16 na MY'18.

Chociaż trzeba przyznać, ze jeśli ktoś chce kupić mid-SUVa z prostym silnikiem benzynowym, bez turbo, bezpośredniego wtrysku, GPF-a, Start-stopa, itp. i tak znajdzie drogę do salonu Mitsubishi. ASX to chyba jeden z nielicznych modeli, który można kupić jeszcze bez tych wszystkich pseudo nowinek.

darecki73 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi ASX
Wysłany: 20-11-2017, 17:04   

Krzyzak napisał/a:
ADYN napisał/a:
Znaczących różnic nie zauważyłem względem 2017.
a jak w kwestii hałasu? - bo z tego powodu zrezygnowałem z ASXa - był potwornie głośny (jak dla mnie)

W kwestii HALASU dalem sobie sam rade wyciszajac go dosc solidnie kosztem ok. 1500zl.liczac tylko materialy.
Co prawda jest sporo zabawy z tym, ale da sie to pokonac i jest naprawde przyzwoicie.

A tylny zderzak z 2018r to rzeczywiscie bomba.Do przodu jednak bym polemizowal.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 20-11-2017, 21:31   

darecki73 napisał/a:
da sie to pokonac
co konkretnie poszło? maty wygłuszające? czy bardziej kompleksowo? - spraj na drzwi, piana w zgrzewce na nadkola itd.?
co jest zrobione? - pewnie podłoga i drzwi są, ale sufit?
jak z hałasem od powietrza? - bo dźwięk silnika co prawda mi przeszkadzał najbardziej, ale przyznam, że nie miałem okazji jechać nim szybciej niż 90 i nie wiem jak jest przy szybszej jeździe

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 20-11-2017, 23:12   

dobrze wyciszony asx to taki co ma zrobione drzwi podloge nadkola przod i tyl podszybie, wloty powietrza pod blotnikami ( to one najbardziej szumia w czasie jazdy)

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

darecki73 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi ASX
  Wysłany: 21-11-2017, 08:35   

tokyo napisał/a:
dobrze wyciszony asx to taki co ma zrobione drzwi podloge nadkola przod i tyl podszybie, wloty powietrza pod blotnikami ( to one najbardziej szumia w czasie jazdy)

Dokladnie Tokyo
Wszystko to co wymieniles wyciszone matami i pianka.Nadkola mam dodatkowo wyciszone matami od strony kol jak i srodka kabiny-podwojnie.O tylnej klapie tez nie zapomnialem.Mysle ,ze o polowe jest ciszej, ale to temat na inny post.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 21-11-2017, 13:25   

dobrze byłoby zrobić pomiary - już nie chodzi o dokładne wartości, ale nawet taki dBmeter w telefonie pokaże ile dB ciszej się zrobiło; porównawczo wystarczy

Odpowiedz do tematu