ASX w specyfikacji 2018 - cennik i katalog |
Autor |
Wiadomość |
ADYN
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6B
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2017, 00:17 ASX w specyfikacji 2018 - cennik i katalog
|
|
|
Dla zainteresowanych na stronie mitsubishi.pl pojawiła się specyfikacja i cennik AD 2018
Mitsubishi ASX 2018
Ceny? +1500zł do ceny wersji 2017
Specyfikacja? Specjalnych różnic nie ma - kosmetyka i drobiazgi. Znaczących różnic nie zauważyłem względem 2017.
Wygląd?
Korekta na przodzie - inny grill i atrapa pod. Odseparowane pionowe światła do jazdy dziennej.
Inny zderzak tylny - moim zdaniem lekko udziwniony, ale to jak zawsze kwestia gustu.
Wnętrze - wygląda, że gniazdo USB przenieśli na panel pod pokrętła wentylacji obok nieznacznie inaczej usytuowanych przycisków podgrzewania siedzeń. Nie wiem jak jest w wersjach podstawowych bez podgrzewania siedzeń? Innych zmian nie widać poza jakąś drobną kosmetyką? Trochę zmienione otoczenie skrzyni biegów.
 |
_________________ ---
Pozdrawiam
ADYN
 |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 17-11-2017, 21:27
|
|
|
tylni zderzak bomba |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24313 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-11-2017, 19:00
|
|
|
ADYN napisał/a: | Znaczących różnic nie zauważyłem względem 2017. | a jak w kwestii hałasu? - bo z tego powodu zrezygnowałem z ASXa - był potwornie głośny (jak dla mnie) |
|
|
|
 |
Jarl
Forumowicz
Auto: ASX 1,6
|
Wysłany: 20-11-2017, 14:54
|
|
|
To, czym ASX ujmował od początku to była prostota.
Teraz, i przód i tył są przeładowane. Zamiast wlotu "jet fighter" na przedzie, chromowane łamańce w jakimś dalekowschodnim guscie. W życiu bym nie zamienił swojego MY'16 na MY'18.
Chociaż trzeba przyznać, ze jeśli ktoś chce kupić mid-SUVa z prostym silnikiem benzynowym, bez turbo, bezpośredniego wtrysku, GPF-a, Start-stopa, itp. i tak znajdzie drogę do salonu Mitsubishi. ASX to chyba jeden z nielicznych modeli, który można kupić jeszcze bez tych wszystkich pseudo nowinek. |
|
|
|
 |
darecki73
Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX
|
Wysłany: 20-11-2017, 17:04
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ADYN napisał/a: | Znaczących różnic nie zauważyłem względem 2017. | a jak w kwestii hałasu? - bo z tego powodu zrezygnowałem z ASXa - był potwornie głośny (jak dla mnie) |
W kwestii HALASU dalem sobie sam rade wyciszajac go dosc solidnie kosztem ok. 1500zl.liczac tylko materialy.
Co prawda jest sporo zabawy z tym, ale da sie to pokonac i jest naprawde przyzwoicie.
A tylny zderzak z 2018r to rzeczywiscie bomba.Do przodu jednak bym polemizowal. |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24313 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-11-2017, 21:31
|
|
|
darecki73 napisał/a: | da sie to pokonac | co konkretnie poszło? maty wygłuszające? czy bardziej kompleksowo? - spraj na drzwi, piana w zgrzewce na nadkola itd.?
co jest zrobione? - pewnie podłoga i drzwi są, ale sufit?
jak z hałasem od powietrza? - bo dźwięk silnika co prawda mi przeszkadzał najbardziej, ale przyznam, że nie miałem okazji jechać nim szybciej niż 90 i nie wiem jak jest przy szybszej jeździe |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 20-11-2017, 23:12
|
|
|
dobrze wyciszony asx to taki co ma zrobione drzwi podloge nadkola przod i tyl podszybie, wloty powietrza pod blotnikami ( to one najbardziej szumia w czasie jazdy) |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
darecki73
Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX
|
Wysłany: 21-11-2017, 08:35
|
|
|
tokyo napisał/a: | dobrze wyciszony asx to taki co ma zrobione drzwi podloge nadkola przod i tyl podszybie, wloty powietrza pod blotnikami ( to one najbardziej szumia w czasie jazdy) |
Dokladnie Tokyo
Wszystko to co wymieniles wyciszone matami i pianka.Nadkola mam dodatkowo wyciszone matami od strony kol jak i srodka kabiny-podwojnie.O tylnej klapie tez nie zapomnialem.Mysle ,ze o polowe jest ciszej, ale to temat na inny post. |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 21-11-2017, 13:25
|
|
|
dobrze byłoby zrobić pomiary - już nie chodzi o dokładne wartości, ale nawet taki dBmeter w telefonie pokaże ile dB ciszej się zrobiło; porównawczo wystarczy |
|
|
|
 |
|