|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
aux |
Autor |
Wiadomość |
dork
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Outlander 2007r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2017, 22:57 aux
|
|
|
Cześć,
otóż od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z roku 2007. Problem w tym, że moje radio to to zwykłe, bez panelu lcd, a wyjścia aux nie ma. I tu pojawia się problem, ponieważ czasem chciałoby się swojej muzyki posłuchać, a transmiter fm to jakaś porażka. Zastanawiam się poważnie nad nawigacją od sąsiadów z dalekiego wschodu, ale ile osób tyle wypowiedzi - jedni, że okej, drudzy pisali, że rockforda nie jest w stanie obsłużyć taki mały boxik, jakość muzyki dużo gorsza blabla. Czy jest coś innego co mogę zrobić? Mógłbym jakoś samemu 'zmajsterkować' sobie to wyjście? z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 22-11-2017, 23:11
|
|
|
kazde radio ma aux nacisnij dluzej przycisk CD o ile pamietam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
msokol
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Kwi 2017 Posty: 273 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2017, 00:00
|
|
|
W podłokietniku powinieneś mieć kostkę do której podłączysz kabel, lub jak Ci się chce bawić, to możesz umieścić gniazdo jack panelowe w podłokietniku. Tylną ściankę podłokietnika ściągasz podważając np. od dołu. Jest na (o ile dobrze pamiętam) czterech zatrzaskach. Nie bój się, nic nie połamiesz, chyba, że jesteś wybitnie uzdolniony. Kostka jest podzielona wewnątrz od strony kabli. Patrząc od frontu, pierwsze trzy po lewej, to będzie to, czego szukasz. |
|
|
|
 |
dork
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Outlander 2007r.
|
|
|
|
 |
msokol
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.0 DID
Pomógł: 6 razy Dołączył: 28 Kwi 2017 Posty: 273 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-11-2017, 22:23
|
|
|
Tak. Czarmy, niebieski i biały, to aux. Niebieski to masa, a czarny i biały, to audio. Żeby upewnić się, że dobrze lutuję kable do gniazda, to włączyłem sobie test kanałów na youtubie. Gość przez kilka sekund gadał Left..Left i później Right..Right.
Kup sobie takie gniazdo panelowe:
https://audeos.pl/pl/p/Gniazdo-jack-3.5mm-stereo-panelowe-do-obudowy-czarne-v2/628
Za pomocą wkrętarki wykonaj otwór na gniazdo w podłokietniku i wpuść tam gniazdo z kablami. Potem zlutuj (albo rzeźba na skrętkę) kable z gniazda do tych z kostki. Ja je obciąłem przy kostce. Niestety to gniazdo ma trochę za krótki gwint, więc przyklej nakrętkę od spodu silikonem.
Plus tego gniazda jest taki, że wygląda, jak fabrycznie montowane i jeśli padnie Ci kabel, to po prostu kupisz nowy kabel jack-jack. W podłokietniku masz miejsce na wyprowadzenie kabla. |
|
|
|
 |
|
|