|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gruntowny serwis |
Autor |
Wiadomość |
royal
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2017, 13:22 Gruntowny serwis
|
|
|
Witam,
Nadszedł ten czas, kiedy niestety parę rzeczy się nazbierało (Pajero IV SWB) :
1. Krzywe Tarcze
2. Zużyte sprzęgło (i możliwe koło dwumasowe)
3. Zawieszenie
4. Brak blokady tylnego mostu
I teraz pytanie, co by koledzy proponowali jako rozsądne (jak nie najlepsze) zamienniki, aspekt cenowy jest gdzieś na dole priorytetów ?
Co do tarcz, internet nie bardzo odpowiedział mi na pytanie, dlaczego jedne kosztują 900 / sztukę a inne 120.
Sprzęgło - mój research doprowadził mnie do Exedy i modelu (MBK2070DMFTF).
Zawieszenie [ porządany LIFT ]: Ironman ? OME ? Czy amortyzatory inne niż sprężyny ? czy raczej trzymać się jednego producenta ?
Blokada tylnego mostu - czy ARB to jedyna (rozpoznawalna napewno ale czy najlepsza ?!) opcja, czy może lepiej poszukać w miarę nowego tylnego mostu z blokadą i użyć istniejącej instalacji ?
[EDIT]
Po przejrzeniu innych wątków odnośnie zawieszenia, sugestia jest BILSTEIN B6 a sprężyny Lovells
[/EDIT]
Pozdrawiam, |
_________________ Adam |
|
|
|
 |
|
|