|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer CY0 - rozladowuje akumulator |
Autor |
Wiadomość |
heniomaupa
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2009 Sportback 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2017, 11:41 Lancer CY0 - rozladowuje akumulator
|
|
|
Witam wszystkich,
mam problem z moim lancerem.
Samochód przy wyłączonym silniku rozładowuje akumulator.
Z rzeczy, które już zrobiłęm i wykluczyłem:
- akumulator sprawny - kupiony w lutym ubiuegłego roku - na szczęście kompletne rozładowanie przez samochód nie uszkodziło go (kolega z ASO mazdy sprawdził akumulator i alternator - oba sprawne)
- okazało sie że podczas mojej wizyty na wyspach ominęły mnie 2 akcje serwisowe, w tym jedna układu sterowania światłami i szybami - wymienione, niestety problem pozostał
- z dodatkowych objawów:
- moduł bluetooth przestał działać
- jeden z kluczyków nie działa - pilotem mogę otworzyć drzwi, nie działa z immobilizerem
Początkowo myślałem, że kluczyk upadł o jeden raz za dużo, teraz zastanawiam się czy immobilizer może być problemem
Niestety nie mam na horyzoncie żadnego wolnego weekendu żeby usiąść z miernikiem i pomierzyć który element instalacji eletrycznej ma przebicie, dlatego potrzebował bym sprawdzonego elektryka na terenie śląska (najpieliej okolice Katowic) - zanim podacie mi namiary na Adamusa w Mikołowie - już byłem, mechanik bardzo dobry ale elektryką/elektroniką sam sie nie zajmuje a jego znajomy nic nie wykrył (podłączył jedynie pod komputer)
Zanim zawiozę samochód do ASO gdzie skasują mnie na pierdyliard cebulionów chce zapytać czy macie jakiegoś sprawdzonego specjalistę ewentualnie radę w stylu "na bank kabel masowy nie styka i koroduje/elektrolizuje cośtam cośtam gdzieśta gdzieśtam ..."
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21000 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-12-2017, 12:50
|
|
|
Ugadaj się z tokyo .
Pewnie ogarnie też pozostałe problemy . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
heniomaupa
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 2009 Sportback 1.8
|
Wysłany: 20-12-2017, 11:53
|
|
|
I po kłopocie (tymczasowo)
Okazało sie, że winny był zepsuty moduł bluetooth który pobierał ponad 400mA bez kluczyka :/
A swoją drogą, skasował ktoś ostatnio swoje mitsu i chce odsprzedać ciągle działający moduł ? PN: 8785A010
I dodatkowo, gdyby ktoś jednak kiedyś potrzebował dobrego elektryka samochodowego (na śląsku) to Pan Zbigniew z Auto-Volt Oleś Z.
ul. Józefowska 6, Katowice
698 188 323 |
|
|
|
 |
|
|