|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Samochód przestał się odpalać |
Autor |
Wiadomość |
Fifcius
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 7 2.0v6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-12-2017, 11:20 Samochód przestał się odpalać
|
|
|
Witam wszystkich czytających to forumowiczów
Mam problem z moim miśkiem, jak wracałem wieczorem do domu miałem włączony nawiew (odparowanie przedniej szyby), w pewnym momencie poczułem zapach spalenizny i wydawało mi się że przed maską widziałem jakiś dym, auto jechało dalej. Wyłączyłem silnik sprawdziłem że nic nie jest okopcone myślałem że mi się wydaje, włączyłem go i zauważyłem jakby słabsze podświetlenie deski (klimatronik plus zegary), radio zaczęło się włączać i wyłączać, dojeżdżając do domu zapaliła mi się lampka od kontroli trakcji, światła zrobiły się żółte, zgasiłem go i w tym momencie jak próbuje go odpalić raz zakręci rozrusznikiem i później słychać jedynie"cykanie" jak przy rozładowanym akumulatorze. Nadmienie że następnego dnia poszedłem sprawdzić co z moją dziecinka, odpalił bardzo ledwo, zgasiłem go żeby się nie męczył i od tej pory już się nie odpala.
Proszę o pomoc!! Co to może być? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 13-12-2017, 18:17
|
|
|
Możliwe że padł alternator więc auto ciągnęło prąd z samego akumulatora co go oczywiście rozładowało do tego stopnia że teraz nie jest w stanie zakręcić rozrusznikiem. Warto by było naładować akumulator prostownikiem, odpalić auto i sprawdzić multimetrem czy jest ładowanie. |
|
|
|
 |
|
|