Instrukcja Instalacji Nawigacji MZ313041 i pytanko |
Autor |
Wiadomość |
piotreklbn
Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2017, 19:47 Instrukcja Instalacji Nawigacji MZ313041 i pytanko
|
|
|
Cześć, może się komuś przyda instrukcja montażu navi tyle że po niemiecku, DO POBRANIA jak ktoś będzie miał problem z pobraniem mogę wysłać na maila. Ja dalej nie rozwiązałem swojego problemu, na wyświetlaczu, wyświetlają mi się tylko stacje radiowe, mogę wejść w regulację basu itp. godzinę mogę ustawić ale tylko w systemie 12 i w sumie tyle, przycisk "menu" po wciśnięciu nic się nie dzieje, na navi normalnie przełącza, w ogóle nie ma ikonki temperatury czy innych opcji nawiewów czy kalendarza czy jakie jest spalanie, może ta navi w ogóle nie ma takich opcji? Zastanawia mnie podpunkt 4. w instrukcji gdzie rozpina się kabel od magistrali CANBUS bo chyba on odpowiada ze przesyłanie danych z kompa na monitor? |
|
|
|
 |
Miciomix
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis
|
Wysłany: 19-01-2018, 23:54
|
|
|
Poradziłeś sobie z problemem?
Mam to samo co Ty odkąd zakupiłem auto czyli od czerwca i jedyną informację jaką udało mi się uzyskać to to, że potrzebna jest oryginalna płyta żeby navi ruszyła oraz pokazało się spalanie i temperatura. Moja niestety jest tak porysowana, że nie da się jej nawet odczytać a po 4 miesiącach poszukiwania obrazu płyty w sieci odpuściłem sobie. Zakup nowej płyty na zagranicznych aukcjach nie stanowi problemu lecz nie wydam 150 zł. nie mając 100% pewności że to pomoże |
|
|
|
 |
piotreklbn
Forumowicz
|
Wysłany: 20-01-2018, 17:27
|
|
|
Nie poradzilem, ja mam oryginalna plyte wiec nie mozliwe ze to to, a dziala Ci przycisk menu? |
|
|
|
 |
Miciomix
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-01-2018, 23:25
|
|
|
Nie mam takowego. Model radia to W142, navi mp-8000.
Daj jakieś namiary na siebie (messenger, nr telefonu) może razem coś zdziałamy |
|
|
|
 |
piotreklbn
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2018, 15:23
|
|
|
ja mam model radia u171, nie wiem czym się różnią, dołącz do grupy grandisowców na fejsie tam mnie znajdziesz "PiBo" mi nie działa przycisk menu w tym radiu a zakładałem dwa wiec na pewno radio jest sprawne, nie wiem gdzie leży problem |
|
|
|
 |
Miciomix
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2018, 15:37
|
|