Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] układ kierowniczy
Autor Wiadomość
damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 20:41   [ALL] układ kierowniczy

witam, mam pytanie dotyczące układu kierowniczego w colcie 1990 1,3. dokładnie chodzi mi o końcowy drążek układu kier., popularnie zwaną gałką, czy trudno ją wymienić, koszta i jakieś tam wskazówki jeśli są jakieś problemy związane z wymianą, z góry dzięki za informacje :)

[ Dodano: 25-03-2007, 21:47 ]
o i bym zapomniał czy w colcie w układzie kierowniczym cos gdzies sie smaruje wciska sie jakis smar jak np w maluszku do wzrotnic
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:20, w całości zmieniany 2 razy  

rus_one 
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2007, 09:38   

Końcówki drążka nie wymieniaj sam, bo po wymianie i tak musisz ustawić zbieżność więc niewiele zaoszczędzisz (ok 20zł)
Co do smarowania to nie jestem pewien, ale tak na 80% nic się nie smaruje.

A to mój colcik :-) )) Sprzedany... MSR 1,8 automat 94 r sprzedany... MM nr. 507 Obecnie hmmm- opel

Uploaded with ImageShack.us

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2007, 07:15   

NIE w colcie nigdzie nic sie nie smaruje jak w maluszku.... nie ma czegoś takiego jak "kalamitki"... w końcu to nie maszyna rolnicza... :D :wink:

Co do wymiany drążka kierowniczego...sama wymiana to banał... ale kolega dobrze radzi... po wymianie należy sprawdzić zbieżność...

PZDR

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2007, 18:41   

heh dzieki za odpowiedzi co do smarowania w colcie to tak pytałem bo 2 tyg niejezdziłem coltem i jak sie ponownie na niego przesiadłem wydawało mi sie ze cos kierownica mi cieszko chodzi :) dziek ze pomoc

Odpowiedz do tematu