|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia cvt |
Autor |
Wiadomość |
Rudzik
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2018, 20:41 Skrzynia cvt
|
|
|
Koledzy i koleżanki!
Potrzebuję rady w sprawie skrzyni cvt w moim Lancerze 1.8 z 2010 roku. Któregoś dnia auto zaczęło wydawać dziwne dźwięki, naprawdę ciężko je opisać, ale niestety przejeździłam z tymi odgłosami (najbardziej słyszalne były przy odpalaniu auta i podczas jazdy na zimnym silniku) około 140 km w dwa dni. Okazało się, że wyciekł olej ze skrzyni biegów. Co mogło być przyczyną i jakie mogą być skutki ? Jak znajduje się źródło takiego problemu - jak zlokalizować miejsce wycieku ? I gdzie najlepiej oddać auto, aby mieć pewność (powiedzmy), że nie zostanę oszukana i nie zapłacę za naprawę kupę kasy ? Czy te skrzynie naprawdę są tak awaryjne i drogie w naprawie ? Pomocy bo trochę się załamałam jak poczytałąm o tych skrzyniach. Auto kupiłam 10 miesięcy temu
Pozdrawiam,
Ruda |
_________________ Rudzik |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-02-2018, 13:14
|
|
|
Najszybsza i najmniej kosztowna powinna być wymiana skrzyni na sprawna uzywke, niestety, ale jak skrzynia bez oleju przejechala ze 100km, to jej remont może być naprawde kosztowny, wyciek oleju ze skrzyni mógł nastapic na skutek uszkodzenia drogowego, albo nieszczelnosci jakiegos elementu skrzyni |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|