|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
pajero 2.6 rodzaje gaznikow |
Autor |
Wiadomość |
daglas922
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-02-2018, 15:50 pajero 2.6 rodzaje gaznikow
|
|
|
witam , jestem posiadaczem dwóch pajero 2.6 86r z uszkodzonym silnikiem i 88r ze sprawnym silnikiem ale niesty mocno skorodowany . Zamierzam przełożyc ten sprawny silnik i mam do was pytanie czym różnią się te silniki ?
niby dwa silniki to G54B , zauważyłem że różnią się gaznikami i troche kolektorem wydechowy , podciśnienia i wiązka elektryczną , czy bez problemu będę mógł przerzucić gaźnik?
Pozdrawiam
[ Dodano: 11-02-2018, 19:04 ]
pomoże ktoś ? |
|
|
|
 |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 12-02-2018, 14:53
|
|
|
Co do różnic to jest jeszcze trochę inna głowica, jedna ma hydrauliczne regulatory zaworów ( ten starszy nie)
w 88 jest też inny ukłąd wydechowy, końcówka montowana chyba na 3 sruby z katalizatorem, w tym starszym tego nie ma i nie ma sondy lambda (chyba).
Starszy też nie ma kanistra par paliwa, jeśli mnie pamięć nie myli
Ale możesz wymienić śilnik z wiązką od komputera, tą co idzie w ścianie grodziowej od strony pasażera i będzie trybić, reszta jest taka sama. |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
daglas922
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.6
|
Wysłany: 07-03-2018, 06:49
|
|
|
wiem , ale oprucz wiązki musial bym przekładać podciśnienia , bo w tym drugim nowszym gaźniku jest tego wiecej , przełożyłem juz tylko gaznik , teraz mam problem z podcisnieniami , potrzebuję schamatu pajero 2.6 86r... |
|
|
|
 |
boczek140
Forumowicz

Auto: Pajero I
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Cze 2017 Posty: 80 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: 07-03-2018, 14:07
|
|
|
a który gaźnik włożyłeś ? nowszej czy starszej generacji ? jak będę w domu to mogę podesłać schemat ale one są mało czytelne. |
_________________ Pajero I - 2.6
 |
|
|
|
 |
|
|