|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 - Poznań |
Autor |
Wiadomość |
crushyna
Nowy Forumowicz
Auto: Avance 2.5 V6 kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2018, 15:08 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 - Poznań
|
|
|
Cześć!
Czy ktoś z Was może widział ten o to egzemplarz, albo widzi na zdjęciach podejrzane rzeczy?
W przebieg raczej nie wierzę, ale generalnie nie mam z tym większego problemu.
Przy ewentualnych oględzinach (jest to obok mnie, więc pewno się wybiorę) - na co zwracać uwagę poza oczywiście mocowaniami od amortyzatorów przednich? Tylnej belki raczej nie sprawdzę od ręki :/
Czy da się jakoś zawczasu "wychwycić", że pada skrzynia biegów?
Szukać gdzieś jakichś podejrzanych dźwięków? Na co jeszcze zwracać uwagę przy tym egzemplarzu (poza tymi informacjami zawartymi w poradniku kupującego )
Galant VIII / 2002 / kombi / Benzyna - Poznań |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 13-02-2018, 15:23
|
|
|
regeneracja skrzyni kosztuje 1500zł wiec nie wiem jakie masz obawy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-02-2018, 18:36
|
|
|
Skrzynia jako taka nie pada ale łożyska w niej - no chyba ze miala nieumiejetnego uzytkownika to i synchronizatory, ale jezeli łozyska zaczynaja sie konczyc to rzepoli przy przyspieszaniu i przy hamowaniu silnikiem - na da sie tego pomylić z niczym innym bo dzwieki ustaja przy wcisnietym sprzegle |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
crushyna
Nowy Forumowicz
Auto: Avance 2.5 V6 kombi
|
Wysłany: 15-02-2018, 19:52
|
|
|
Kupiony
Stan bardzo zadowalający. Kopułki zawczasu zrobione, delikatny osad rdzy na wierzchu
Na tylnym nadkolu rzecz jasna wychodzi, ale też jest zrobione (na moje słabo, no ale niech będzie).
Cała elektryka cacy - wszystko działa. Od elektrycznych siedzeń po grzanie dupy.
Coś delikatnie przeskakuje w kierownicy przy skręcaniu w lewo - pomysł?
W dodatku bardzo szumi przy prędkości powyżej 60km/h - podejrzewam łożyska, ale z drugiej strony samochód toczy się z górki bez problemu.
No i biegi wchodzą ciężko. Nic nie wyje, szumi czy zgrzyta w skrzyni, ale momentami nie mogę wbić biegów (przejście na 2 i kolejny bieg zawsze pomaga) - mam nadzieję, że to wybierak |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 15-02-2018, 20:44
|
|
|
crushyna napisał/a: | W dodatku bardzo szumi przy prędkości powyżej 60km/h - podejrzewam łożyska, ale z drugiej strony samochód toczy się z górki bez problemu. | Standard w tym aucie, któreś łożysko/a koła/kół. Tak przy okazji im bardziej zużyte łożysko tym większego luzu dostaje i lżej się obraca |
|
|
|
 |
|
|