Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Galant 2.5 V6 warto ?
Autor Wiadomość
maciek711 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2018, 11:54   Galant 2.5 V6 warto ?

Witam dziś jadę oglądać tego Galanta .
Na co zwrócić uwagę. A może ktoś już go oglądał ?
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDrXX31.html

czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2018, 12:47   

oglądać może nie ale handlarz znany ze swojego opisu który stosuje od lat przy każdym aucie bez względu na markę wraz ze swoimi innymi sztuczkami . Sam nie wie ile lat ma tak naprawdę i ile lat przepracował.Przeczytaj np te trzy tematy z linków może coś wniosą w Twój zapał :) i rozjaśnią umysł podczas oględzin jeśli w ogóle zdecydujesz się na wycieczkę . W 2016 miał 46lat dwa lata później ma 49 i jak mu tu wierzyć w cokolwiek :D
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=89665

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88445

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88589

a tutaj masz opis gościa który oglądał u tego handlarza forda :

Cytat:
Witam
Byłem w dniu 21.12.2016 zobaczyłem, zaniemówilem
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki.
]
Podaje całą treść ogłoszenia sprzedawcy ku przestrodze tak aby jak najdłużej zostało tutaj jego numer telefonu to:515 249 904
a oto treść ogłoszenia dla Forda s-max 2,5 (w tytule ogłoszenia udk. 118 tys. przebieg)

"Specjalizuję się w Japończykach. Pracowałem również w ASO japońskiej marki w Warszawie ponad 15 lat. Znam technologię tych pojazdów jak rzadko kto. Posiadam więdzę na temat innych marek i ich silników . A sprzedawany Ford z silnikiem 2.5 Turbo występujący również w Volvo to niezawodna jednostka.
Mam 46 lat. Sprowadzam samochody z rynku niemieckiego – również na zamówienie .

Poszukuję wyłącznie samochodów bezwypadkowych i z udokumentowanym przebiegiem. Posiadam dużą bazę klientów którzy mi zaufali i od lat zaopatrują się u mnie. Doświadczenie nauczyło mnie że Polak nie chce już byle czego.
Zawsze w opisie powtarzam żeby nie wrzucać wszystkich importerów do jednego worka ! Nie wszyscy cofają liczniki i sprowadzają powypadkowe egzemplarze.
Zawsze można sprawdzić – w dzisiejszej dobie - tak powszechnego Internetu - ile kosztują ładne , pewne i w idealnym stanie technicznym pojazdy za naszą zachodnią granicą. Dlaczego na ogół są droższe niż u nas ? Więc proszę nie patrzeć na tańsze propozycje w naszych ogłoszeniach . Interesować trzeba się tymi które kosztują grubo powyżej średniej ! Niższa cena mówi za siebie ! Podejrzane Prawda. Domyślam się że chcecie Państwo pewne auto dla siebie na kilka lat – Więc nie oszczędzajcie na swoim bezpieczeństwie ! Za porządną rzecz trzeba zapłacić.
Są osoby które decydują się poruszać pojazdami po wypadku lub po korekcie licznika - ponieważ wychodzi taniej , czasem tego zupełnie nie świadomi. Na szczęście nie wszyscy są takimi desperatami.
Powyżej przedstawiam wyjątkowo zadbany egzemplarz – kupiony bezpośrednio od I właściciela.
Wszystko jak najbardziej w bardzo dobrym stanie – serwisowany na bieżąco w ASO – nie wymaga wkładu pieniężnego na dzień dzisiejszy. Posłuży długi czas bez napraw i wymian elementów eksploatacyjnych. Ostatni duży przegląd zrobiony 2015 roku w Autohaus GmbH - podam nr. tel. do serwisu w celu potwierdzenia. Posiadam wydruk całej historii z przeglądów w ASO. Silnik na pasku rozrządu - zmieniony niedawno - daję gwarancję.
Sprawdzane nadwozie pod kątem uszkodzeń – czujnikiem lakieru jak i doświadczonym okiem.
Nie jestem zwolennikiem rozpisywania się na temat wyposażenia i innych elementów pojazdu, liczy się jakość - natomiast jest to wyjątkowo bogata wersja !

Jak każdy samochód - trzeba koniecznie go obejrzeć na żywo i odbyć jazdę próbną a wtedy dopiero mamy pełen obraz zalet pojazdu.
Wystawiam fakturę VAT-marża

Polecam i Zapraszam !
Więcej inf. tel."

A więc zaczynam
1. Umówiłem się na spotkanie w serwisie Forda w warszawie (wiadomo auto trzeba sprawdzić), przyjeżdża jego syn samochodem brudnym (szkoda 5 zł na myjkę) ale co tam... środek auta tak samo jak zewnatrz, krótko mówiąc obora.
2. W rozmowie telefonicznej i po części w ogłoszeniu sprzedawca twierdzi iż posiada wszelką dokumentację potwierdzającą przebieg auta TUV, książka serwisowa...a co się okazało nie ma NIC - jest tylko dowód rejestracyjny samochodu, podobno Niemiec niczego mu nie dał i dopiero teraz mu się o tym przypomniało (prowadziłem rozmowę telefoniczną ze sprzedawcą bo syn jego nic nie wiedział), ponadto w treści ogłoszenia jest informacja iż auto zostało poddane w 2015 r "przegląd zrobiony 2015 roku w Autohaus GmbH" - bajka sprzedawcy. Reasumując samochód bez dokumentacji, brak TUV, książki serwisowej, faktur.
3. Środek auta tak jak pisałem wcześniej - obora, nawet odkurzyć się nie chciało, na moje oko ok. 250- 300 tys przebiegu nowa skóra na kierownicy.
4. Silnik i zewnątrz - po otwarciu maski silnika w oczy rzucił mi się olej rozlany na silniku albo ktoś dolewał go przed przyjazdem i porozlewał albo coś się wydostaje z silnika, płyn hamulcowy na min, nie jestem pewny ale to był chyba zbiornik wspomagania cały mokry tak jakby płyn się wydostawał. Pytałem czy wszystkie szyby oryginalne - oczywiście tak przez telefon, w realu przednia szyba wymieniana.
5. Cena wyjsciowa auta 33 900 plus oplaty do małej korekty, po moich oględzinach cena spadła do 32 000. Nie dałbym za to auta 20 000.
Oczywiście odpusciłem sprawdzenie samochodu w serwisie szkoda 300 zł
Pozdrawiam czytelników, prośba - uważajcie na handlarzy. Koniecznie korzystajcie przy zakupie z serwisów w ASO. Akurat przy tym aucie nie bylo potrzeby.

.

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

Odpowiedz do tematu