|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero 3.5 GDI benzyna w oleju |
Autor |
Wiadomość |
Jedlak27
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2018, 18:16 Pajero 3.5 GDI benzyna w oleju
|
|
|
Witam, jaka może być przyczyną benzyny w oleju, nie mogłem go przez kilka dni odpalić, w koncu odpaliłem po wymianie świec ale zauważyłem że z tej rurki która jest połączona z pokrywą zaworów do przepustnicy leje paliwem, może być to przyczyną tego że nie mogłem go odpalić i paliwo z wytrysków pomieszało się z olejem? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 06-03-2018, 10:16 Re: Pajero 3.5 GDI benzyna w oleju
|
|
|
Jedlak27 napisał/a: | Witam, jaka może być przyczyną benzyny w oleju, nie mogłem go przez kilka dni odpalić, w koncu odpaliłem po wymianie świec ale zauważyłem że z tej rurki która jest połączona z pokrywą zaworów do przepustnicy leje paliwem, może być to przyczyną tego że nie mogłem go odpalić i paliwo z wytrysków pomieszało się z olejem? |
Zalewałeś go benzyna przy próbie uruchamiania. Nadmiar benzyny spłynął po tłoku do miski olejowej. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|