[Cari 1.8 GDI] Odpowietrzanie układu paliwowego GDI (zapowie |
Autor |
Wiadomość |
simak_6 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2008, 23:01 [Cari 1.8 GDI] Odpowietrzanie układu paliwowego GDI (zapowie
|
|
|
Witam,
Jestem od niedawna posiadaczem Carismy 1,8 GDI. Ostatnio braklo mi paliwa i zapowietrzył mi się układ paliwowy. Szukalem takiego tematu na forum ale niestety nie znalazlem, znalazlem jedynie do diesla. Postanowilem wiec sam dojsc do tego jak go odpowietrzyc i po pewnym czasie doszedlem do tego.
Jest na to bardzo prosty sposób. Wystarczy odkręcić świece zapłonowe i pokręcić trochę rozrusznikiem az z otworów po świecach bedzie sie wydobywac mieszanka paliwowo powietrzna. Gdy zobaczymy ze sie wydobywa mozna juz zalozyc swiece, cewki i odpalac autko:)
Mam nadzieje ze komus pomoglem w ten sposób unikną drogiej wizyty w serwisie |
Ostatnio zmieniony przez glina 24-01-2013, 11:23, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 22-02-2008, 23:49
|
|
|
Teoretycznie układ jest samo odpowietrzający się |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
simak_6 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 10:46
|
|
|
ale niestety tylko teoretycznie. Krecilem bardzo dlugo rozrusznikiem tak ze 2 razy musialem akumulator ladowac a mam nowy 72Ah i nie zapalil |
|
|
|
 |
jaceko [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 15:51
|
|
|
Wspólczuje pompce paliwa bo chodziła na pusto i rozruszikowi jak go tak długo kreciłeś, akumulatorowi tez nie poszło to na zdrowie.
Jak działa ci pompka paliwa i miałeś paliwo z zbiorniku to powinna sama napełnć układ paliwem |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 23-02-2008, 16:54
|
|
|
W silniku benzynowym gdy skonczy sie paliwo wystarczy dolac go do baku i powinien bez problemu odpalic. W dieslu jest tak jak opisywales...czyli pompka i 3eba odpowietrzac.
Cos musi byc nie tak z Twoim silnikiem (osprzetem)
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
simak_6 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 18:37
|
|
|
u mnie jest wszystko dobrze z silnikiem i osprzetem. Układ zasilania jest zbudowany z 2 pomp jedna niskiego cisnienia i druga wysokiego cisnienia i dopiero wtryskiwacze a rusznik nie ma na tyle mocy zeby krecac zrobic takie cisnienie zeby powietrze przetloczyc. jesli nie wierzysz to wypal cale paliwo, wlej i zobacz co bedzie. W normalnym bezyniaku wystarczy wlac paliwo i zapali ale nie w GDI |
|
|
|
 |
ross
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 309 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 02-10-2018, 12:37
|
|
|
Podepnę się pod ten temat , bo może ktoś podpowie jak skutecznie odpowietrzyć układ paliwowy w Carismie GDI bo ten opisany nie działa. ? W dziale tecnicznym poprzednich postach nikt nie podpowiedział o tym zapowietrzeniu GDI. |
_________________ Ross |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 04-10-2018, 17:44
|
|
|
jak jest wszystko sprawne to gdy w zbiorniku jest paliwo układ sam się odpowietrzy przy kręceniu rozrusznikiem. |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
|