|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mivec 2,4 wibracje na jałowych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
Dżerald08
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 automat+LPG 2006r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-03-2018, 16:18 Mivec 2,4 wibracje na jałowych obrotach
|
|
|
Witam wszystkich,piszę nowy temat,mam taki problem z moim Grandisem,ze czuć drgania na obrotach jałowych na benz.i lpg to samo.Jak go kupiłem było tak i po wymianie rozrządu,świec,filtrów,wymyciu przepustnicy bez zmian.kupiłem nawet jedną cewkę i podmieniałem po kolei i nic,na komputerze żadnych błedów,jak lekko dodam gazu drgania ustają,w czasie jazdy jest super,ma moc,ładnie zmienia biegi,nie bierze oleju,strzałka obrotomierza stoi równo,a na jałowych na bude drgania się przenoszą,z wydechu na jałowych słychać fukanie,jak ciut przygazuje to zanika,może ktoś pomoże gdzie szukać problemu??
[ Dodano: 16-04-2018, 21:46 ]
Spoko,problem rozwiązany.Pomogła regulacja zaworów,dwa były podparte,silnik teraz ładnie pracuje,wcześniej nie wiedziałem że tutaj luz jest regulowany ręcznie,pozdr.
[ Dodano: 16-04-2018, 21:46 ]
Spoko,problem rozwiązany.Pomogła regulacja zaworów,dwa były podparte,silnik teraz ładnie pracuje,wcześniej nie wiedziałem że tutaj luz jest regulowany ręcznie,pozdr. |
|
|
|
 |
|
|