Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Niedostępne Menu Setting
Autor Wiadomość
Garabasz 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2018, 22:02   Niedostępne Menu Setting

Na wstępie jako że jestem nowym użytkownikiem forum chciałem wszystkich serdecznie powitać.
Od kilku dni jestem posiadaczem Mitsubishi ASX i nurtuje mnie jedna kwestia mianowicie nie mogę wywołać Menu Setting na wyświetlaczu. W instrukcji jest napisane, że przyciskiem wielofunkcyjnym się go wywołuje ale wykonując krótkie naciśnięcia przycisku wielofunkcyjnego funkcje wyświetlacza się przełączają ale opcji Menu Setting nie ma. Prośba o podpowiedź czy coś źle robię czy jest to zablokowane (samochód na gwarancji) i tylko serwis może wywołać tą opcję. Chciałem zmienić ustawienia średniego spalania i przyłączyć czujniki ciśnienia powietrza na drugi komplet kół.
Z góry dziekuje za pomoc

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 24-03-2018, 07:45   

O ile pamiętam to trzeba zaciągnąć też hamulec ręczny.

JcK 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-03-2018, 09:30   

Możesz też spróbować na wyłączonym silniku (ale włączonej elektronice). U mnie działa też ten sposób, choć wchodzę do tego menu na tyle rzadko, że nie pamiętam w jakim stanie zazwyczaj mam wtedy hamulec ręczny ;-)

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 24-03-2018, 10:47   

Tak silnik ma być wyłączony, zaciągnięty hamulec ręczny, kluczyk na drugą pozycję i wtedy można wejść do menu.

Garabasz 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-03-2018, 11:03   

Dziki za podpowiedź.
Faktycznie działa dopiero z zaciągnietym ręcznym :) . W instrukcji nawet jest to napisane ale przyznam że myślełem iż poprostu hamulec ręczny ma być zaciągniety ze względów bezpieczeństa a nie że jest to warunek koniczny do tego aby się menu pojawiło.
Mam system bezkluczykoway i menu setting pojwiło się dopier po odpaleniu silnika, na zgaszonym i przełączonym na ON nie chciało sie pojawić.

Odpowiedz do tematu