Niedostępne Menu Setting |
Autor |
Wiadomość |
Garabasz
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-03-2018, 22:02 Niedostępne Menu Setting
|
|
|
Na wstępie jako że jestem nowym użytkownikiem forum chciałem wszystkich serdecznie powitać.
Od kilku dni jestem posiadaczem Mitsubishi ASX i nurtuje mnie jedna kwestia mianowicie nie mogę wywołać Menu Setting na wyświetlaczu. W instrukcji jest napisane, że przyciskiem wielofunkcyjnym się go wywołuje ale wykonując krótkie naciśnięcia przycisku wielofunkcyjnego funkcje wyświetlacza się przełączają ale opcji Menu Setting nie ma. Prośba o podpowiedź czy coś źle robię czy jest to zablokowane (samochód na gwarancji) i tylko serwis może wywołać tą opcję. Chciałem zmienić ustawienia średniego spalania i przyłączyć czujniki ciśnienia powietrza na drugi komplet kół.
Z góry dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 24-03-2018, 07:45
|
|
|
O ile pamiętam to trzeba zaciągnąć też hamulec ręczny. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
JcK
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-03-2018, 09:30
|
|
|
Możesz też spróbować na wyłączonym silniku (ale włączonej elektronice). U mnie działa też ten sposób, choć wchodzę do tego menu na tyle rzadko, że nie pamiętam w jakim stanie zazwyczaj mam wtedy hamulec ręczny |
|
|
|
 |
RomanK61
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2016 Posty: 169 Skąd: okolice Wadowic
|
Wysłany: 24-03-2018, 10:47
|
|
|
Tak silnik ma być wyłączony, zaciągnięty hamulec ręczny, kluczyk na drugą pozycję i wtedy można wejść do menu. |
_________________ RomanK |
|
|
|
 |
Garabasz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-03-2018, 11:03
|
|
|
Dziki za podpowiedź.
Faktycznie działa dopiero z zaciągnietym ręcznym . W instrukcji nawet jest to napisane ale przyznam że myślełem iż poprostu hamulec ręczny ma być zaciągniety ze względów bezpieczeństa a nie że jest to warunek koniczny do tego aby się menu pojawiło.
Mam system bezkluczykoway i menu setting pojwiło się dopier po odpaleniu silnika, na zgaszonym i przełączonym na ON nie chciało sie pojawić. |
|
|
|
 |
|