|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.8Gdi |
Autor |
Wiadomość |
xKsenon
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2018, 17:20 Carisma 1.8Gdi
|
|
|
Witam was mitsu maniak 😁 Montowal z was ktoś strumienice do cari z 1.8gdi? Nie pytam o problemy związane z montowaniem tylko o info czy zwiększa moc i Moment obrotowy i co dla mnie najważniejsze dźwięk, i doradzanie jaka strumienice zakupić? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 28-03-2018, 18:36
|
|
|
Z którego roku Carisma ?
xKsenon napisał/a: | info czy zwiększa moc i Moment obrotowy |
Nie i nie. A w wyniku niefachowego montażu może nawet pogorszyć. Oczywiście, efekt placebo występuje, i może Ci się wydawać że się poprawiło, ale jakakolwiek poprawa, jeśli w ogóle będzie, będzie w granicach błędu statystycznego - czyli nieodczuwalna.
Wbrew obiegowym opiniom domorosłych "fachoffcóf" to nie jest prosta sprawa. Układ wydechowy musi stawiać określony opór spalinom. A niefachowa ingerencja w układ wydechowy i zamontowanie źle dobranych elementów może skutecznie zaburzyć odprowadzanie spalin i pogorszyć pracę silnika.
xKsenon napisał/a: | co dla mnie najważniejsze dźwięk |
Większość strumienic dostępnych na rynku daje denerwujący na dłuższą metę, metaliczny dźwięk. Niestety, bez montażu tego nie sprawdzisz.
A za porządne, markowe modele zapłacisz prawie tyle, co za katalizator.
Pomijam już całkowicie to, że auto nie przejdzie badań technicznych. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 28-03-2018, 23:31
|
|
|
apg2312 napisał/a: | Z którego roku Carisma ?
xKsenon napisał/a: | info czy zwiększa moc i Moment obrotowy |
Nie i nie. |
Podpiszę się pod tym.
A jeśli mam coś dodać, to dodam, że znajomy wyspawał sobie wydech z kwasiaka, zastosował oryginalne tłumiki i auto zaczęło zachowywać się tak jakby dostawało złą dawkę paliwa, albo nie było iskry. U niego na Pb95 dało się jakoś jechać, ale na LPG to już był dramat. Wrócił do normalnego wydechu.
Wspawanie strumienicy w Twoim przypadku pewnie zmieni tylko dzwięk, zmiany mocy nie odczujesz.
Inny znajomy miał strumienice w GDI, ja wtedy miałem cari 1,6. Zazdrościłem mu dzwięku i odejścia (35 koni więcej). Jednak ten dzwięk był fajny tylko do małego upalania, na codzień denerwował. |
|
|
|
 |
|
|