Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dołożenie obsługi USB w MMCS z 2009r.
Autor Wiadomość
magicos 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV DID 2009
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2018, 10:52   Dołożenie obsługi USB w MMCS z 2009r.

Witam,
Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad opcją rozszerzenia możliwości obsługi MMCS z 2009r. o obsługę USB. Nie jestem do końca zorientowany jaką wersję obecnie posiadam, natomiast obsługą serwera z muzyką nie posiada ona ani opcji AUX, USB czy BT.

Czy istnieje w związku z tym możliwość dołożenia tychże modułów bez wymiany całego radia z nawigacją i obsługą sterowania z kierownicy?

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 31-03-2018, 20:16   

Masz pewnie MMCS E-03, w rogu radia na froncie jest mały symbol, tam możesz sprawdzić. Temat AUX był poruszany między innymi przeze mnie więc zerknij w archiwum. Generalnie ja stwierdziłem że jak będą fundusze zmieniam MMCS na nowszy z gniazdem SD bo niezbyt wiele udało mi ustalić jeśli chodzi o możliwości odpalenia MP3 na tym sprzęcie. Serwer niestety też kiepski jest gdyż zapisuje muzykę tylko z audio, z płyt z MP3 niestety nie :-/

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 31-03-2018, 22:55   

Pewnie magicos ma E-03,czyli to co ja. Zastanawiam się nad wstawieniem radia z Chin, ponieważ kolejny MMCS i tak na dzisiaj będzie archaicznym urządzeniem.
Na minus chińskiego sprzętu to
1) zgodność z Rockford Fosgate
2) błyszczący ekran (MMCS matowy)
3) pojemnościowy a nie oporowy dotyk
Jak będą fundusze to pomyślę o tym (choć są ważniejsze tematy do zrobienia).
Na razie autko wylądowało awaryjnie w Carmoncie i się zobaczy o ile uszczupli się budżet :-(

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2018, 23:01   

Jak coś wstawisz to opisz koniecznie.
Co się stało Gshesiu że auto w Carmoncie?

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 31-03-2018, 23:11   

ruks napisał/a:
Olej wypompowało do płynu chłodzącego, i taka wymieszana mikstura zaczęła wylatywać przez wężyk zbiornika wyrównawczego. I to dosłownie w chwilę, wcześniej nie zauważyłem niepokojących objawów. Stało się to tydzień po wymianie olej, po spokojnej jeździe po mieście, przed bramą garażu.... Pełne zaskoczenie.

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 31-03-2018, 23:18   

gshesiu napisał/a:
ruks napisał/a:
Olej wypompowało do płynu chłodzącego, i taka wymieszana mikstura zaczęła wylatywać przez wężyk zbiornika wyrównawczego. I to dosłownie w chwilę, wcześniej nie zauważyłem niepokojących objawów. Stało się to tydzień po wymianie oleju. Pełne zaskoczenie. To się stało po spokojnej jeździe po mieście, przed bramą garażu...

Współczuję, mam nadzieję że w porę auto zgaszone i będzie tylko znalezienie i usunięcie przyczyny.

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 02-04-2018, 16:52   

Ja mam wstawione coś takiego (nie promuję sprzedawcy, pokazuję sprzęt ;-) ):
http://navipremium.pl/pro...i-pajero-detail (teraz jest już "po lifcie", z Android 6, a nie jak napisano na stronie 5.1, u mnie już jest właśnie 6, i 2GB pamięci wewnętrznej RAM oraz 32GB flash)

Nie narzekam. Działa dobrze - i GPS, i net przez WiFi (mam zewnętrzny modem), i kamera, i tuner TV, i DAB+ (nie dokładałem tych rzeczy, wszystko miałem z poprzedniego radia, też "chińczyka", tylko na Windows CE). Nie wypowiem się co do jakości dźwięku, bo ja generalnie głuchy jestem z definicji (na jakość) i o ile nie skrzeczy, to mi wystarczy ;-) A samego radia/muzyki też głośno nie słucham, byle było słychać ponad szum samochodu ;-)

Natomiast co do funkcjonalności samego radia - jestem bardzo zadowolony. Klasyczny Android, można sobie doinstalować co tam trzeba (Yanosik, Automapa, mapy Google itd.).
Wreszcie działa mi zestaw głośnomówiący z kierownicy (poprzedni "chińczyk" z WindowsCE tego nie ogarniał).

Tyle że nie współpracuje ze standardowym wyświetlaczem Pajero (tym górnym, małym), więc np. zegarek tam muszę sobie sam przestawiać, nie pobiera z radia. Ale to dla mnie drobiazg, wcześniej miałem identycznie, więc się przyzwyczaiłem.

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 03-04-2018, 08:09   

Sebastian_T napisał/a:
Tyle że nie współpracuje ze standardowym wyświetlaczem Pajero (tym górnym, małym), więc np. zegarek tam muszę sobie sam przestawiać, nie pobiera z radia. Ale to dla mnie drobiazg, wcześniej miałem identycznie, więc się przyzwyczaiłem.

Mój ORI MMCS E-03 też z tym wyświetlaczem nie współpracuje. Zegarek trzeba zmienić ręcznie.

magicos 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV DID 2009
Wysłany: 03-04-2018, 09:48   

Sebastian_T napisał/a:
Ja mam wstawione coś takiego (nie promuję sprzedawcy, pokazuję sprzęt ):
http://navipremium.pl/pro...i-pajero-detail (teraz jest już "po lifcie", z Android 6, a nie jak napisano na stronie 5.1, u mnie już jest właśnie 6, i 2GB pamięci wewnętrznej RAM oraz 32GB flash)

Na stronie tej firmy jest napisane, że nie pasuje do samochodów gdzie fabrycznie była zamontowana nawigacja. U mnie takowa w wersji E-03 jest. A jak było u Ciebie?

Sebastian_T napisał/a:

Mój MMCS nigdy nie współpracował z tym górnym wyświetlaczem, podobnie jak u kolegi Ruksa trzeba było zmieniać ręcznie godzinę.

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 03-04-2018, 12:59   

Ja fabrycznej nawigacji nie miałem, fakt. Nie wiem, może to kwestia komputera (to "radyjo" ma moduł do canbusa, m.in. do zestawu głośnomówiącego chyba). Ale może warto zadzwonić do nich i podpytać, bo na stronie mają starszy opis, u mnie zamontowali już nowszy sprzęt (trochę inne bebechy, więcej pamięci, nowszy system, wizualnie identycznie).

ruks 
Forumowicz

Wysłany: 04-04-2018, 07:11   

magicos napisał/a:
Sebastian_T napisał/a:
Ja mam wstawione coś takiego (nie promuję sprzedawcy, pokazuję sprzęt ):

Na stronie tej firmy jest napisane, że nie pasuje do samochodów gdzie fabrycznie była zamontowana nawigacja. U mnie takowa w wersji E-03 jest. A jak było u Ciebie?

Patrząc na zdjecia myślę że może chodzić o rozmiar, ramkę ale z pewnością da się kupić coś na androidzie w miejsce ORI MMCS

Cytat:
Sebastian_T napisał/a:

Mój MMCS nigdy nie współpracował z tym górnym wyświetlaczem, podobnie jak u kolegi Ruksa trzeba było zmieniać ręcznie godzinę.

Czyli to raczej standard

Odpowiedz do tematu