|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd P0500 VEHICULE SPEED SENSOR |
Autor |
Wiadomość |
DarioFo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2018, 07:27 Błąd P0500 VEHICULE SPEED SENSOR
|
|
|
Witam wszystkich. Ostatnio pokazał mi się błąd P0500 VEHICULE SPEED SENSOR. Zgasł mi ze 2 razy. Odpalił jak trochę przestygł. Nie wiem czy to ma związek. Kiedyś miałem taki przypadek, ze zgasł z winy rozrusznika. W czasie jazdy element rozrusznika się odkręcił (jakaś cewka). Podejrzewam tez akumulator, bo ostatnio musiałem go doładowywać- ale po pomiarach napięcia wydaje się OK(zresztą nie zgasłby podczas jazdy z powodu akumulatora- bo odpinałem akumulator podczas pracy silnika i pracował - co prawda troszkę nierówno, ale zawsze).
Motor 2.0 DID BSY. Nie wiecie gdzie ten czujnik (Speed sensor sie znajduje)?. Namierzyłam jakiś pod akumulatorem w silniku- odchodzi od niego wiązka która łaczy sie we wspólna wiązkę z akumulatorową. Podpięciu nie pojawił się inny dodatkowy błąd.
Podejrzewam może jeszcze EGR - ponieważ jest odpięty na chwilę do momentu czyszczenia- może zachłysnął się świeżym powietrzem... |
_________________ Dario |
|
|
|
 |
|
|