|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Alarm aktywacja |
Autor |
Wiadomość |
xavi78
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 D 177km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-04-2019, 22:21 Alarm aktywacja
|
|
|
Hej.
Razem z miśkiem dystałem alarm.
Oczywiście instrukcji brak.
Alarm to prawdopodobnie Gemini.
Po lewej stronie kierownicy mam gniazdo z dwoma bolcami, do którego się dokłada taki mały klucz elektroniczny, w celu dezaktywacji.
Zrobiłem tak i się wyłączył.
Pali się teraz ciągle czerwona dioda, ale załączyć alarmu tym małym kluczem już nie mogę.
Jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 02-04-2019, 17:16
|
|
|
Info z instrukcji (dotyczy alarmu GEMINI 933):
AWARYJNE ROZBROJENIE KLUCZEM ELEKTRONICZNYM
Ten wariant rozbrojenia jest stosowany przy "AWARYJNYM ROZBROJENIU" i "CAŁKOWITYM ROZBROJENIU".
Po włożeniu elektronicznego klucza do odpowiedniego gniazda, system rozbroi się i wyłączy, a także nie uzbroi się ponownie po użyciu pilota samochodowego.
Aby przywrócić normalne funkcjonowanie, włóż ponownie klucz elektroniczny do odpowiedniego gniazda. Krótki sygnał dźwiękowy i błysk diody LED poinformuje, że system jest ponownie uzbrojony.
Jeżeli powyższa wskazówka nie działa być może wprowadziłeś alarm w tryb programowania (przyłożyłeś elektroniczny klucz do gniazda na włączonym zapłonie). Musisz wtedy przeprowadzić całe programowanie od początku do końca według tej instrukcji http://www.avsgemini.com/...ion%20guide.pdf (programowanie na stronie 12, punkt 11.0 - SYSTEM PROGRAMMING oraz na stronie 13, punkt 12.0 - SYSTEM PROGRAMMING EXAMPLE, instrukcja w j. angielskim). |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
|
|