|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Spalone żarówki halogenów wymiana |
Autor |
Wiadomość |
szofer33
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8 3D SuperSelect
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2017 Posty: 118 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 08-05-2018, 20:18 [2.8 TD] Spalone żarówki halogenów wymiana
|
|
|
Witam kolegów. Czy ktoś wymieniał żarówki w halogenach, bo jest tam sporo śrubek każda zapieczona i nie wiem za które się brać. Na samej górze jest śruba ze sprężyną ale to chyba do regulacji pionowej. Poza tym wie ktoś czy to w ogóle jest rozbieralne i jaka tam żarówka pasuje.
Ponadto mam pytanie czy idzie zamontować w miejsce tych halogenów lampy LED do jazdy dziennej? Jest tam mała dziura 6,5 cm a najmniejsze światła LED okrągłe mają 7 cm. Czy policja się nie czepi jak to zobaczy, może ktoś ma tak zrobione i podpowie.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 21-08-2018, 14:52 ]
Żarówka zmieniona, idzie tam H3. Trzeba odkręcić te wszystkie cztery małe śrubki i tą do regulacji położenia lampy czyli na górze. Sprawa jest prosta ale jak Pajero ma 20 lat to już takie proste nie jest. Jednakże warto nawet nawiercić te śrubki jak główki pozrywane są i
zrobić to samemu bo nowa lampa to 180 zł.
Mi się udało jedną naprawić czyli poruszać w środku żarówką by zapalił a druga lampa cała była do wymiany bo przegniła.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 23-08-2018, 09:52 ]
szofer33 napisał/a: | Witam kolegów. Czy ktoś wymieniał żarówki w halogenach, bo jest tam sporo śrubek każda zapieczona i nie wiem za które się brać. Na samej górze jest śruba ze sprężyną ale to chyba do regulacji pionowej. Poza tym wie ktoś czy to w ogóle jest rozbieralne i jaka tam żarówka pasuje.
Ponadto mam pytanie czy idzie zamontować w miejsce tych halogenów lampy LED do jazdy dziennej? Jest tam mała dziura 6,5 cm a najmniejsze światła LED okrągłe mają 7 cm. Czy policja się nie czepi jak to zobaczy, może ktoś ma tak zrobione i podpowie.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 21-08-2018, 14:52 ]
Żarówka zmieniona chociaż łatwo nie było i trzeba cały halogen wyciągnąć i go rozebrać na drobny mak. Idzie tam żarówka H3 ale końce są zaciśnięte na oprawce więc po wyjęciu (urwaniu) trzeba żarówkę zlutować z kablem i oprawką. Trzeba odkręcić te wszystkie cztery małe śrubki i tą do regulacji położenia lampy czyli na górze. Sprawa jest prosta ale jak Pajero ma 20 lat to już takie proste nie jest. Jednakże warto nawet nawiercić te śrubki jak główki pozrywane są i zrobić to samemu bo nowa lampa to 180 zł.
Mi się udało jedną naprawić czyli poruszać w środku żarówką by zapalił a druga lampa cała była do wymiany bo przegniła.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
|
|