|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MMCS - ROCKFORD - zmiana radia - wejście AUX |
Autor |
Wiadomość |
Renegat Kuba
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2018, 10:27 MMCS - ROCKFORD - zmiana radia - wejście AUX
|
|
|
Cześć
Mam tylko jeden problem z moim Miśkiem. Zamontowane oczywiście super nagłośnienie ROCKFORD, które wystarcza mi w 100%, obsługa radia nie jest zła, nagrywanie płyt na twardy dysk, też jest spoko tylko cholera nie mam wejścia AUX!
Problem można rozwiązać dwojako:
1: Zmienić całe radio. Gdzieś widziałem nawet takie przejściówki do wpięcia się w instalację i taki patent pozwoli mi zamontować radio z WiFi, Bluetooth i co tylko sobie zamarzę. Do tego nie będzie to jakiś kosmiczny koszt. pytanie tylko czy to dalej będzie tak ładne grało? Czy montaż nowego radia 2-din wiąże się z jakąś rzeźbą i przeróbkami montażowymi???
2: Drugie wyjście, to montaż samego gniazda AUX. Wiem, że w wersjach o oznaczeniu E-03 i wyżej, nie ma z tym, większych problemów. Ja niestety/stety mam wersję E-01 i pytam się was drodzy Forumowicze - da radę samo gniazdo?
Będę strasznie wdzięczny za pomoc i podpowiedź!
PEACE |
|
|
|
 |
Vini
Forumowicz

Auto: Pajero IV long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 56 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 04-06-2018, 19:23
|
|
|
Poszukaj na forum kolegi Tokyo, tylko cierpliwości, jest strasznie zabieganym człowiekiem |
_________________ Pajero IV long
 |
|
|
|
 |
mikello
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DID A/T 2008,
|
Wysłany: 21-09-2018, 12:28
|
|
|
Tak więc zajeło mi to całe poł godziny. Kupiłem kabelek z mini jackiem z zamiarem wpiecia sie w kostkę od radia, jednak sie okazało ze tam juz jakies kabelki siedziały. I teraz zagwozdka skoro to były kabelki od AUX to gdzie one byly poprowadzine, nademienie ze wchodziły do oryginalnej wiązki. Czyżby gdzie jednak ten AUX był udostępniony?
No nic, przeciąłem je i podpiąłem kabelek, jacka wyprowadajac pod schowkiem, docelowo ma byc odbiornik bluetooth, czyli bezkabelkowo.
Jednak może ktoś posiada wiedzę co to były za kabelki?
A dodam jeszcze ze spotify z telefonu daje rade w naprawde super jakości dzwięku. |
_________________ Mikello |
|
|
|
 |
|
|