|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zwariuje z moją Cari |
Autor |
Wiadomość |
caricari
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 glx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-06-2018, 17:20 Zwariuje z moją Cari
|
|
|
Dziś zdarzyła mi się dość dziwna dla mnie sytuacja.
Odpalilam auto przejechałam kilka metrów i nagle zapaliły mi się kontrolki od oleju i akumulatora a kierownica miałam wrażenie że się zablokowała. Spanikowana zgasilam auto i w sumie jak zaraz odpalilam było wszystko ok lecz tylko na kolejne kilka metrów i znów to samo. Odruchowo sprawdziłam olej i jest ok. Po ponownym odpaleniu przez kolejne 100km nie było problemu. (W 2 strony z przerwą miałam wtedy trasę.) Dodam że cari jest na gaz i w tym momencie ten gaz wyłączyłam. (Nie wiem dlaczego ale jak czuje że coś jest nie tak to zawsze gaz wyłączam 😁)
Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi jaka może być przyczyną tej sytuacji? |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-06-2018, 21:18
|
|
|
Po prostu zgasł silnik, wtedy pali się kontrolka od ciśnienia oleju i ładowania akumulatora i nie działa wspomaganie, ponieważ nie kręci się pompa wspomagania. Nie zapaliła się również kontrolka od poduszek powietrznych (SRS) oraz ABS (o ile masz ABS)? Czy odpinałaś akumulator ostatnio? |
|
|
|
 |
|
|