|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik 2.4 rodzaje |
Autor |
Wiadomość |
Pierniczek123
Nowy Forumowicz
Auto: Space wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2018, 19:52 Silnik 2.4 rodzaje
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam Sp z 2001 właśnie pękło mu 300tys (i nie tylko:)
Bardzo lubię tę auto i chciałbym zmienić silnik
(stary wytrzymał 100k jazdy włocha potem 100k mojego ojca i 100k mojej uważam że silnik prawie niezniszczalny)
Pytanie następujące. Mam do kupienia ten sam ale z 2004r i pytanie ile się różnią bo z tego co wiem to było kilka zmian, i czy ogólnie jest to do zrobienia bez zmiany wielu elementów.
Mój jest 4x4 ale zmieniłem skrzynię na przednią bo tylko były problemy z tamtą.
Wszystko pasuję
jedyne co trzeba było zrobić to ściąć śruby z zamachu ale tarcza i reszta została od 4x4.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/46838400c6629e99
https://www.fotosik.pl/zdjecie/d2425e7e0c62c395
[ Dodano: 25-06-2018, 20:56 ]
I jeszcze jakby ktoś miał inny pomysł proszę pisać.
[ Dodano: 27-06-2018, 15:25 ]
W sumie znalazłem odpowiedź. Wydaje mi się że były 2 generacje 98-02 i 02-05 piszę tylko o 2.4 gdi.
Ja mam tą starszą. W nowszej jest trochę kolektor pozmieniany chyba przepustnica też delikatnie inna nie wiem jak z pompą wc.
Teoretycznie przy zmianie samego słupka wszystko powinno działać tylko nie wiem czy nie zmienili mocowań czegoś tam. Przy przełożeniu silnika z osprzętem mogły by wystąpić problemy z synchronizacją z komputerem.
Jednak wymienię na ten co miałem choć te nowsze są w lepszym stanie z tego co widziałem na aukcjach.
Po wymianie napiszę ile mnie to wyniosło. |
|
|
|
 |
|
|