|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
filtr paliwa ---szarpie silnik pomocyyyyyyyy cdn... |
Autor |
Wiadomość |
piotreksck
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE RUNNER 2.0 99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-06-2018, 20:22 filtr paliwa ---szarpie silnik pomocyyyyyyyy cdn...
|
|
|
Witam
W poprzednim temacie fajnie mi ludziki pomogli w sprawie flitra paliwa włącznie z rysunkiem tech i zdjęciem.
Otóż prawdopodobnie mam walniętą pompę paliwa która wraz z filtrem paliwa znajduje się w baku(space runner rok.prod od 1999 benzyna 2.0 134 KM.)patrzyłem pod samochodem na necie są pompy paliwa z filtrem i z takim metalowym dekielkiem na kilka śrub z gumową uszczelka ,ale tego pod bakiem nie ma .I podstawowe pytanie czy trzeba demontować bak aby się do ów dekielka dostać czy muszę oryginalną wykładzinę wyrywać z podłogi zaraz za przednimi fotelami i tam jest dostęp do pompy?Bo to miejsce gdzie pod spodem jest bak. Bardzo bym nie chciał tego wyrywać bo pod wykładziną s\ą gąbki wytłumiające i szkoda to ruszać no chyba ,że mus.Proszę o poradę jak ktoś z szanownych mitsumaniaków coś o tym wie lub sam to naprawiał.Muszę wymienić pompę ,bo już jest zmęczona i z tego co się dowiedziałem nie daje tyle wachy na tłoki.
A dla pewności to gdzie te styki przy silniku mogą być zaśniedziałe ,aby dla pewności to sprawdzić i przeczyścić?Bo kable są od świec zdrowe i wiązka ich idzie gdzieś po prawej od silnika pod filtr powietrza.Mam to rozebrać ?Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20992 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 26-06-2018, 22:37
|
|
|
Teoretycznie dostęp do baku powinien być pod tylną kanapą poprzez wyciętą wykładzinę i metalowy dekiel przykręcony na śrubki.
Moduł pompy powinien być po stronie kierowcy.
Nie wiem dokładnie z jakiego miesiąca masz runnera ale w okolicy 1999r. były dwa rodzaje pomp (numery OE).
1999.05.1 - 1999.06.3 MR431111
1999.07.1 - 2001.01.3 MR497752
Oczywiście numer OE najlepiej sprawdzić po vinie auta.
Tutaj masz zdjęcie poglądowe jak wygląda pompa z filtrem siatkowym.
A tutaj fotkę poglądową całego modułu, jaki wyciągniesz z baku.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
piotreksck
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE RUNNER 2.0 99
|
Wysłany: 27-06-2018, 09:43
|