Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO Poznań, Bydgoszcz czy Toruń
Autor Wiadomość
mariuszcm 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.6 117KM
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-07-2018, 00:34   ASO Poznań, Bydgoszcz czy Toruń

Witam wszystkich
Zbliża mi się przegląd i oczywiście rodzi się pytanie: w którym ASO? Macie może jakieś wskazówki (głównie czego unikać :cry: )?

Pozdrowienia

Leszkomis 
Forumowicz

Auto: Lancer SB Intense
Wysłany: 13-07-2018, 08:20   

Ja jestem z Poznania (obecnie okolice Poznania :), w rodzinie mamy 3 Lancery od 8 lat i jeździmy ze wszystkim do Wache w Baranowie. Można powiedzieć, że ogólnie jesteśmy raczej zadowoleni.
Raz dałem szansę Polody w Poznaniu na Piątkowie (miałem dużo bliżej niż do Baranowa wówczas) i odradzam wielkimi literami.
Telefonicznie ustaliliśmy zakres prac (ramowy) i cenę "około". Przyjechaliśmy autem, spisaliśmy zlecenie - 3 godziny później przy odbiorze umówiona cena dwa razy wyższa niż umówiona, mimo że nic nie doszło do zrobienia ponad standard (to był chyba serwis po 2-3 latach). Auto uświnione w środku w miejscu podpięcia złącza diagnostycznego, z zewnątrz też nieumyte, chociaż był tak umówione - wytłumaczenie pamiętam do dzisiaj: "jak pan chciał tak szybko odebrać, to już nie było czasu myć". Ogólnie dramat i naciąganie. O Polody nie mam dobrego zdania w ogóle, po doświadczeniach z Nissanem w Przeźmierowie, ale chciałem dać szansę Mitsu w Poznaniu, bo to nowy salon/serwis był i jak piszę, miałem blisko.

Wache też święty nie jest, bo z tego co słyszałem, rotacja ludzi kosmiczna. Było parę przygód z tym serwisem, ale na plus, że zawsze jakoś dało się dogadać i jak coś spieprzyli, to na telefon przyjeżdżałem i poprawili. Poza tym zawsze dostaję auto zastępcze od ręki bez żadnych kosztów, a to dla mnie ważne, bo dużo jeżdżę.
Na marginesie, Wache chyba też zrezygnował (albo zabrali mu koncesję) ze sprzedaży Mitsubishi, ale serwis ASO chyba został.

W obu ASO jest drogo, niestety. Ale ze względu na to, że do Lancerka nie ma za bardzo zamienników, to wolę kupować w miejscu, gdzie mam pewność, że zamówią właściwą część :) Wierzę też, że jest tam ktoś jednak, kto nie poddał się tej wspomnianej rotacji i choć jeden na warsztacie zna się na robocie :P Z tych dwóch serwisów, z którymi miałem kontakt, polecałbym Wache.

mariuszcm 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.6 117KM
Wysłany: 24-07-2018, 10:20   

Dzięki za wskazówki.

Może ktoś jeszcze chciałby jakiś komentarz "wrzucić"?
Z góry dziękuję.

Odpowiedz do tematu