|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3A/W 2.4] Brak odpowietrzenia w zbiorniku paliwa |
Autor |
Wiadomość |
TristanMataNui
Nowy Forumowicz Tristan
Auto: Galant VIII 2.4 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2018, 15:15 [EA3A/W 2.4] Brak odpowietrzenia w zbiorniku paliwa
|
|
|
Pytanko mam mianowicie takie, czy zbiornik paliwa musi mieć odpowietrzenie, bo GDI ma wtrysk paliwa pod wysokim ciśnieniem i nie wiem czy powinno być tak, że przy każdym okręcaniu korka wlewu paliwa słychać uchodzące powietrze, czy może nie dokręcać go do końca? |
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3445 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 17-07-2018, 16:12
|
|
|
TristanMataNui napisał/a: | czy powinno być tak, że przy każdym okręcaniu korka wlewu paliwa słychać uchodzące powietrze | To najzupełniej normalne. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-07-2018, 20:48
|
|
|
Odpowietrzenie to jedno - w sensie, że przy nalewaniu paliwa powietrze uchodzi cienką rurką obok głównej rury wlewowej. Natomiast syczenie na pustym baku to efekt nadmiaru paliwa, które paruje. Mam tylko jedno Mitsubishi w którym nie ma tego efektu. |
|
|
|
 |
|
|