Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C53A 1.6] mam problem z silnikiem podpowiedzcie
Autor Wiadomość
moskva
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2007, 23:30   [C53A 1.6] mam problem z silnikiem podpowiedzcie

kupiłem niedawno colta na poczatku ładnie mi palił lecz ostatnio niechce wcale:( dodam to ze stął on przez 2 lata niepalony. pewnego razu sprobowałem go odpalic poburkał troche i zgasł dalesze proby niedały zadnego efektu.patrzyłem na swiece, iskre maja paliwo tez dostaje. po włoczeniu stacyjki słychac w poblizu wtryskiwaczy cykanie tak jakby jakies zwarcie było. cykanie te przestaje jak odłaczy sie akumultor czy to moze byc przyczynał tego ze nie pali ???jesli ktos miła podobny problem lub domysla sie co moze byc przyczyna niech pomoze:) z gory wilkie dziki:)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2007, 09:30   

ECU do przegladu - na mojej stronie WWW masz opis jak wymienic kondensatory w ECU. Chociaz w tym aucie wnetrze kompa (ze wzgledu na wiek) moze sie roznic, to jednak problem jest ten sam.

moskva
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 15:22   

wielkie dzieki sprawdze to :)

[ Dodano: 02-04-2007, 23:36 ]
witaj jeszcze raz ,pytajac sie ciebie wczesniej stał moj samochodzik juz u mechanika i ozekł on ze pompa paliwa nie wytwarza dobrego cisnienia czy ECU steruje ta pompa????czy brac sie za wymiane pompy czy kondensatorow????wrazie czego czy gdzies jest do dostania kompyter ecu i czy droga to sprawa ??? wielkie dzieki za odpowiedz :)

bb
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2007, 13:30   

Koszt kondensatorow to kolo zlotowki wiec (jesli bardzo nie wrzarlo sie w sciezki) nie ma potrzeby kupowac nowego ecu. Njaprosciej i najtaniej bedzie zaczac sprawdzac wlasnie od ecu :)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 07-04-2007, 13:59   

Tak, ECU steruje pompą. Kondensatory wymień tak czy siak - jak nie padły teraz, to padną niedługo - a ECU do 1,6 obawiam się że nie jest tak łatwo dostępny, a tani to już napewno nie będzie. Jak pożarło ścieżki, lub padły jakieś elementy oprócz procesora, skontaktuj się z Bartkiem z forum - on ma makietę do testowania ECU i zdaje się że zęby zjadł na naprawach :wink:

moskva
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 14:49   

oki biore sie za ecu tylko zdaje mi sie ze niebedzie to łatwe bo moj samochodzik to amerykanin i na wstemie patrzyłem to niema w tym miejscu komputera co poinin byc ale coz trzeba szukac :? wielkie dzieki .napewno sie niebawem o cos jeszcze zapytam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-04-2007, 14:50   

w amerykancu ECU szukaj pod radiem (w konsoli srodkowej)

bb
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 15:21   

No i u siebie zaczalem wlasnie od radia poszukiwania, a okazalo sie ze jest tam gdzie w europejczykach. Dodge

moskva
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 17:23   

znalazłem był w tym samym miejscu co powinin byc tzn od strony pasazera na sciance,niepodejrzewałem wczesniej ze ten komputer jest taki durzy bo ze zdjec wydawał sie mniejszy i niebrałem go pod uwage. po roskrecniu okazało sie ze jeden jest wylany biore sie za wymiane:) pozdrowiam

[ Dodano: 11-04-2007, 19:17 ]
no i wymieniłem te kondensatory i okazuje sie ze to własnie to jupi działa juz heheeh :lol: :lol: :lol: jestescie panowie wielcy wielkie dzieki :lol: kamien z serca mi spadł bo juz naprawde traciłem siły i wiare jeszcze raz dzieki :lol: i pozdrawiam napewno sie odezwe jeszcze kiedys pozdro :lol:

[ Dodano: 21-04-2007, 12:20 ]
siemaneczko i znowu mam pare problemow jezeli wiecie co moze pomoc to podpowiedziecie bede wdzieczny :) po pierwsze mam problem z układem chłodniczym.wystarczy ze przejade sie z 5 kmi juz grzeje sie woda :( wyjełem termostat zeby był leprzy przepływ i niepomogło,czego to moze byc wina,a drugi moj problem to to ze podczas jechania przy duzych obrotach samochod nagle przestał działac tak jakby nastopiło odciecie ,i niepowrociło do normalnego dziłania niemam jak sprawdzic czy jest iskra bo narazie niedziałą mi rozrusznik ale wdzieczny bym był za sugestie co to mogło by byc ,dzisiaj robie rozrusznik i dalej bede sprawdzał:)pozdrowienia

[ Dodano: 29-04-2007, 17:02 ]
juz działa :) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu