|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwny dźwięk przy wciskaniu hamulca |
Autor |
Wiadomość |
teoyaomqui
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt Z30 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2018, 07:39 Dziwny dźwięk przy wciskaniu hamulca
|
|
|
Witam serdecznie
Od miesiąca jestem posiadaczką Colta z30 z 2009 roku. Jest to mój pierwszy samochód, bo dopiero co zdobyłam prawko. Wczoraj w uszy rzucił mi się dziwny dźwięk przy wciskaniu hamulca. Takie jakby syczenie, coś w stylu "pszszszszsz" , jednostajny dźwięk, który pojawia się, jak tylko wcisnę hamulec. Trochę dziwne, że nie słyszę tego przy zamkniętych szybach. Dźwięk dochodzi jakby z okolicy kół. Zupełnie się nie znam na samochodach, a wolałabym jednak uniknąć jechania do mechanika od razu, bo z krótkiego doświadczenia wiem, że takich świeżaków jak ja, to lubią nabić w butelkę. Czy jest coś, co mogę sama sprawdzić, żeby jakoś zidentyfikować problem? |
|
|
|
 |
miwedrych
Nowy Forumowicz
Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2011 Posty: 14 Skąd: chorzów
|
Wysłany: 03-08-2018, 13:49
|
|
|
Cześć
Proponuję zainwestować 30 zł i pojechać na stację diagnostyczną. Prawdopodobnie kończą Ci się klocki i/lub szczęki hamulcowe |
|
|
|
 |
|
|