|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ceny części do Grandisa. |
Autor |
Wiadomość |
mawis
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-08-2018, 08:25
|
|
|
witam,
nie wiem czy w dobrym miejscu pytam ale przez szukaj nie mogę nic znaleźć. Jakby co to proszę modów o przeniesienie tematu do właściwego działu.
Interesuje mnie kwestia kosztów części zamiennych do Grandisa bo zastanawiam się nad kupnem. Jakie sa ceny w porównaniu do innych marek i ich dostępność. Takie podstawowe rzeczy typu:
oleje, filtry, zawieszenie, rozrząd lampy klocki, tarcze itp. - chodzi mi o wersję benzynową
z góry dzięki za info.
pzdr. |
|
|
|
 |
andrzejk1987
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Maj 2015 Posty: 130 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 04-08-2018, 16:26
|
|
|
Witam
Olej filtry w zależności od producenta i rodzaju stosowanego oleju to od 150 olej 10w40 z filtrami 5w40 to tak z filtrami do 250 filtry oleju powietrza i kabiny
zawieszenie w zależności od producenta amorki przód od 300 zł szt tył 250 łożyska zintegrowane przednie tylne od 150 do 1000zł.
Rozrzad komplet z pompą max 800zł w zależności od producentów ja montowałem max do 650 zł
sworznie wachaczy 100zł
lampy tylne od 400 zł do 3000 w aso przód podobnie
tarcze klocki od 300 zł do 1500 zł w aso
w Miśku się często maski nie podnosi wiec wydatków nie będzie wiele. |
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-08-2018, 13:00
|
|
|
mawis napisał/a: | Interesuje mnie kwestia kosztów części zamiennych do Grandisa bo zastanawiam się nad kupnem. | Ceny części eksploatacyjnych, pewnie podobne do innych samochodów. Innych, gdzie nie zajdziesz zamienników lub dawców ze względu na umiarkowaną popularność tego samochodu to tradycyjnie dla Mitsubishi kosmos. |
|
|
|
 |
BTV
Forumowicz
Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 144 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 07-08-2018, 01:38
|
|
|
Podzielam zdanie - w silniku jak na razie po 4 latach wymieniam tylko olej z filtrem i reguluje zawory. Nie dzieje się kompletnie nic. Padł kiedyś czujnik kąta skrętu - w ASO 1400 zł, używane były po 300-400, a że dało się jeździć ze świecącymi kontrolkami, to czekałem z rok i złapałem za 220 zł plus 150 wymiana w ASO w 30 minut. Jakiś jeden amorek zaczął cieknąć z przodu czy z tyłu sprężyna pękła, co jakiś czas klocki czy tarcze, piasta zintegrowana z łożyskiem zaczęły trochę telepać - za wszystko normalne ceny, dostępne w każdym sklepie.
Mam wersję z relingami oryginalnymi, w te wakacje musiałem na prędkości kupić belki, no i tutaj niestety tylko oryginalne wchodzą w grę, nikt nie produkuje do tego egzotyka zamienników - 760 zł za komplet .
Dawaj jeszcze na grupę na Facebooku - Mistubishi Grandis Polska. Sami Grandisowcy . |
|
|
|
 |
piotreklbn
Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 03-09-2018, 17:23
|
|