Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ceny części do Grandisa.
Autor Wiadomość
mawis 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-08-2018, 08:25   

witam,
nie wiem czy w dobrym miejscu pytam ale przez szukaj nie mogę nic znaleźć. Jakby co to proszę modów o przeniesienie tematu do właściwego działu.
Interesuje mnie kwestia kosztów części zamiennych do Grandisa bo zastanawiam się nad kupnem. Jakie sa ceny w porównaniu do innych marek i ich dostępność. Takie podstawowe rzeczy typu:
oleje, filtry, zawieszenie, rozrząd lampy klocki, tarcze itp. - chodzi mi o wersję benzynową
z góry dzięki za info.
pzdr.

andrzejk1987 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Wysłany: 04-08-2018, 16:26   

Witam
Olej filtry w zależności od producenta i rodzaju stosowanego oleju to od 150 olej 10w40 z filtrami 5w40 to tak z filtrami do 250 filtry oleju powietrza i kabiny
zawieszenie w zależności od producenta amorki przód od 300 zł szt tył 250 łożyska zintegrowane przednie tylne od 150 do 1000zł.
Rozrzad komplet z pompą max 800zł w zależności od producentów ja montowałem max do 650 zł
sworznie wachaczy 100zł
lampy tylne od 400 zł do 3000 w aso przód podobnie
tarcze klocki od 300 zł do 1500 zł w aso
w Miśku się często maski nie podnosi wiec wydatków nie będzie wiele.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 05-08-2018, 13:00   

mawis napisał/a:
Interesuje mnie kwestia kosztów części zamiennych do Grandisa bo zastanawiam się nad kupnem.
Ceny części eksploatacyjnych, pewnie podobne do innych samochodów. Innych, gdzie nie zajdziesz zamienników lub dawców ze względu na umiarkowaną popularność tego samochodu to tradycyjnie dla Mitsubishi kosmos.

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 07-08-2018, 01:38   

Podzielam zdanie - w silniku jak na razie po 4 latach wymieniam tylko olej z filtrem i reguluje zawory. Nie dzieje się kompletnie nic. Padł kiedyś czujnik kąta skrętu - w ASO 1400 zł, używane były po 300-400, a że dało się jeździć ze świecącymi kontrolkami, to czekałem z rok i złapałem za 220 zł plus 150 wymiana w ASO w 30 minut. Jakiś jeden amorek zaczął cieknąć z przodu czy z tyłu sprężyna pękła, co jakiś czas klocki czy tarcze, piasta zintegrowana z łożyskiem zaczęły trochę telepać - za wszystko normalne ceny, dostępne w każdym sklepie.

Mam wersję z relingami oryginalnymi, w te wakacje musiałem na prędkości kupić belki, no i tutaj niestety tylko oryginalne wchodzą w grę, nikt nie produkuje do tego egzotyka zamienników - 760 zł za komplet :) .

Dawaj jeszcze na grupę na Facebooku - Mistubishi Grandis Polska. Sami Grandisowcy :) .

piotreklbn 
Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 03-09-2018, 17:23   

Tarcze hamulcowe z diesla są takie same jak w benzyniaku?

Odpowiedz do tematu