[CS9 2.0DOHC] Podświetlenie sterowania nawiewem |
Autor |
Wiadomość |
mrmario007
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2018, 07:38 [CS9 2.0DOHC] Podświetlenie sterowania nawiewem
|
|
|
Witam,
mam Lancera z 2007 roku a więc po lifcie. Odkąd kupiłem to nie działa całe podświetlenie sterowania nawiewem (jak na zdjęciu). Na forum znalazłem tylko jak naprawić podświetlenie ale przed liftem. Ktoś to kiedyś naprawiał? Wiadomo jak zdemontować i jakie idą żarówki? Dzięki
 |
|
|
|
 |
leoluke
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 2006
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2017 Posty: 108 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 03-10-2018, 11:57
|
|
|
Naprawiałem to bardzo niedawno. Co do zdejmowania plastików i wyjęcia modułu, jest to dość łatwe. Na początku trzeba wykręcić dwie śrubki wkręcone od dołu w górną krawędź plastiku. Widać je jeśli nachylisz się wystarczająco nisko. Następnie trzeba podważyć i wyjąć plastikową osłonę. Zatrzaski są na dole, więc polecam podważyć od góry albo od boków. Dalej będą do wykręcenia cztery śrubki trzymające moduł. Później należy trochę lekko wysunąć moduł i odpiąć kostki z kablami. Ten krok sprawia mi najwięcej trudności, bo ciężko jednocześnie wcisnąć zatrzaski i wysunąć kostki. Są dwie - mniejsza i większa. Po odpięciu kostek można wyjąć moduł i go rozkręcić. Nie jestem w tej chwili pewien jakie są tam diody, ale chyba T2 albo T3. Swego czasu sprawdziłem na YouTube, na kanale Dragonwing, playlista "Lancer fix". Niestety nawet po zakupie teoretycznie właściwego modelu diód, nie chciały siedzieć wystarczająco pewnie i musiałem wspomóc się klejem i silikonem, oraz lutownicą. Miałem wcześniej oryginalnie zielone podświetlenie, a niedawno zmieniłem na czerwone. Efekt jest bardzo fajny - wygląda teraz jak Evo
Daj znać jeśli potrzebujesz więcej detali. |
|
|
|
 |
mrmario007
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII Sport
|
Wysłany: 03-10-2018, 12:00
|
|
|
Dzięki potrzebuję tylko informacji jakie to dokładnie diody mają być i ile sztuk. i też masz wersję po lifcie ze sterowaniem na dole? |
|
|
|
 |
leoluke
Forumowicz

|
Wysłany: 03-10-2018, 14:44
|
|
|
Mam wersję po lifcie. Poniżej przesyłam zdjęcie jak to u mnie wygląda z czerwonymi diodami. LEDów jest w sumie 4 sztuki. Jak swego czasu sprawdzałem przed zakupem, to znalazłem, że powinny być T3. Kupiłem te z linku poniżej:
https://www.ebay.ie/itm/1...rbBE_h7iTPyD_VQ
Niestety mimo, że pasują wielkościowo, to się nie trzymają i dlatego musiałem je podkleić i podlutować. Nie wiem, czy jest to wina produktu, czy informacja o rozmiarze jaką miałem była błędna. Sprawdzałem też T5, ale były zbyt duże.
 |
|
|
|
 |
akwapark
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Kombi 2006
|
Wysłany: 16-02-2019, 08:49
|
|
|
Witam,
jestem przed wymianą żaróweczek w panelu klimatyzacji automatycznej po lifcie.
Czy możliwe że prawidłowe powinny być żaróweczki T4 R4 ?
Na zdjęciu powyżej nie są podświetlone na czerwono przyciski ogrzewania szyby i obiegu zamkniętego - czy one oryginalnie nie były podświetlane ? |
|
|
|
 |
leoluke
Forumowicz

|
Wysłany: 25-07-2019, 16:53
|
|
|
akwapark napisał/a: | Witam,
jestem przed wymianą żaróweczek w panelu klimatyzacji automatycznej po lifcie.
Czy możliwe że prawidłowe powinny być żaróweczki T4 R4 ?
Na zdjęciu powyżej nie są podświetlone na czerwono przyciski ogrzewania szyby i obiegu zamkniętego - czy one oryginalnie nie były podświetlane ? |
Odpowiedź bardzo spóźniona, ale dopiero teraz zajrzałem do starego posta: na zdjęciu obieg wewnętrzny oraz podgrzewanie szyby są podświetlone, ale słońce świeciło i nie było widać. W nocy jest ładnie mocno czerwono. |
|
|
|
 |
|