"Nowy" Colt |
Autor |
Wiadomość |
MTK
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ0 1.3 12v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-10-2018, 19:29 "Nowy" Colt
|
|
|
Witam serdecznie - nowy na forum. Od kilku tygodni stałem się posiadaczem Colta CJ0 w wersji 1.3 12V. Podstawowa chyba , z wyposażenia 4 poduchy i wspomaganie....i nic poza tym. Mam kilka pytań odnośnie mojego egzemplarza:
- Po puszczeniu pedału sprzęgła od spodu auta wydobywa się dziwne uderzenie jakby coś walnęło o podwozie (występuje zwłaszcza na 2 pierwszych biegach i zimnym silniku ) Sprzęgło chodzi dobrze jak i skrzynia. Mechanik nie potrafił pomóc ....
- manetka świateł nie daje możliwości włączenia świateł drogowych aby nimi jedynie zamrugać a przełącza je w położenie stałe albo wcale ... czy to normalne w Coltach ? I czy załączę przeciwmgielne przednie czy tylne nie ma kontrolki potwierdzającej na tablicy zegarów a światła świecą...
Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję ! |
_________________ dr inż. MTK |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 11-10-2018, 23:25
|
|
|
MTK, sprawdź poduszki silnika/skrzyni zwłaszcza te na belce pod silnikiem - samą belkę także.
Manetka tak ma - z czasem nauczysz się delikatnie mrugać, ale niestety - odrobinę więcej siły i przełaczysz na długie.
Co do kontrolek - nie pamiętam. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 12-10-2018, 07:53
|
|
|
Do tylnego przeciwmgielnego powinna być.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 12-10-2018, 16:24
|
|
|
Ja mam obie kontrolki przeciwmgielnych przednie i tylne -mam zegary z obrotomierzem.
Wersja podstawowa miała tylko tylne przeciwmgielne ,brak obrotomierza,klimatyzacji elektrycznych szyb lusterek , brak abs i chyba brak regulacji elektr. lamp przednich . |
|
 |
|