Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX po faceliftingu 2016 czy warto? + LPG
Autor Wiadomość
Tasx 
Nowy Forumowicz
T

Auto: KIA Carens
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2018, 11:56   ASX po faceliftingu 2016 czy warto? + LPG

Witam,
Planuję zakup nowego samochodu w benzynie. Interesuje mnie raczej wersja bazowa. Po eliminacji kolejnych samochodów na tapecie pozostał ASX i KIA Stonic (mały crossover). Mam dylemat - ASX jest większy ale gorzej wyposażony co mogę przeboleć kosztem trwałości samochodu. Dodam że nigdy nie miałem Mitshubishi, do tej pory miałem same Mazdy a obecnie jeżdżę Carensem.

Robię przebiegi ok 30 tys. rocznie i raczej z czasem chcę założyć LPG z dotryskiem paliwa - jakie macie doświadczenia z silnikiem 1.6 pod tym kątem? Jak jest z tą legendarną głośnością w kabinie - czy naprawdę jest aż tak źle czy facelifting zmienił coś w tym temacie?

Spróbujcie mnie przekonać do tego samochodu :)

kazik70 
Forumowicz

Auto: Outlander II GT 3.0 V6 2011r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2018, 10:41   

Podobno w 18roczniku coś poprawili z wygłuszeniem.
Co do LPG w 1.6 zdania są podzielone,. Słyszałem o kilku skuchach i opinie jednego fachowca taką że 1.6 się nie nadaje a 2.0 i 2.4 tak. Ale ludzie gazują i jeżdżą i chyba większość chwali. Myślę że po prostu dobrego gazownika trzeba.

U mnie w rodzinie są dwie sztuki z USA z silnikiem 2.0 i rakietami nie są, do spokojnej jazdy ok. Nie jeździłem 1.6, ale obawiam się że to typowy mieszczuch będzie.

STONIC to tylko z 1.0T jakoś jeździ, a trwałości raczej nie będzie a 1.4 to większy mułek niż ASX 1.6

https://www.youtube.com/watch?v=oC7R376MKrY

Odpowiedz do tematu