Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200/Fullback - buczenie silnika w okolicy 2000rpm
Autor Wiadomość
TomDudi 
Nowy Forumowicz

Auto: Fullback/L200
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-11-2018, 19:13   L200/Fullback - buczenie silnika w okolicy 2000rpm

Jestem użytkownikiem od nowości Fiata Fullback, który jest oparty na bazie Mitsu L200.
Do tej pory przejechałem prawie 50kkm i ogólnie jestem bardzo zadowolony. Jednak od kilku dni pojawiło się dość nieprzyjemne buczenie, pochodzące w mojej ocenie od silnika/układu wydechowego w okolicy 1900-2200 rpm, czyli w przedziale maksymalnego momentu.
Wykluczam skrzynię, napędy i inne mechanizmy, dlatego że słychać to również na postoju w momencie przygazowania do ok. 2000rpm, aczkolwiek najbardziej jest słyszalne przy powolnym spadku obrotów podczas jazdy (przy wytracaniu prędkości na biegu-hamowaniu silnikiem). Poniżej 1800rpm to cichnie.
Jeżdżę nim od nowości i wiem, że tego na początku nie było i muszę przyznać że jest to trochę irytujące...
Spotkał się ktoś z takim przypadkiem w nowym L200???
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)

Odpowiedz do tematu