|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ściaganie autka na prawo |
Autor |
Wiadomość |
wielas
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsybisi Outlander
Kraj/Country: Portugal
|
Wysłany: 07-12-2018, 18:56 Ściaganie autka na prawo
|
|
|
Witam. mam Outandera III 2,0 benzyna z 2016, autko młode 26 kilo km, ostatnio podczas jazdy czuje delikatne ściąga na prawą stronę. Gorzej jest jak ruszam, albo jadę wolno i dodam mocniej gazu, wtedy dość intensywnie o parę stopni sama kierownica skręca w prawą stronę a co za tym idzie autko też skręca. nie było takiego problemu dawniej, w nic nie uderzyłem kołami żeby się geometria kół mogła zmienić, tarcz hamulcowe także na wszystkich kołach mają taka samą temperaturę to też zacisk hamulca też nie blokuje. Przy większych prędkościach auto jedzie prosto jak po sznurku. Wydaje mi się że tak się zaczęło dziać po zmianie kół z alusami na zimowe, ale tego nie jestem pewien. Macie Drodzy Koledzy jakąś radę.
Z góry dzięki Wielas |
_________________ wielas |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 07-12-2018, 19:20
|
|
|
wielas napisał/a: | Wydaje mi się że tak się zaczęło dziać po zmianie kół z alusami na zimowe |
Przed wymiana koła były sprawdzane i wyważane ?
Zawsze możesz spróbować zamienić tył na przód i sprawdzić, co się będzie działo. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
wielas
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsybisi Outlander
Kraj/Country: Portugal
|
Wysłany: 08-12-2018, 07:33
|