1.8 GDI Problem z odpaleniem |
Autor |
Wiadomość |
janoitaliano
Nowy Forumowicz
Auto: pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2018, 14:56 1.8 GDI Problem z odpaleniem
|
|
|
Witajcie, mam problem z odpaleniem pinina.
Problem zaczął się od zalewania olejem gniazd świec zapłonowych. Za pierwszym razem wymieniłem świece. Praca nie na wszystkich cylindrach powróciła po 20km. A więc zabrałem się za wymiane uszeczelki połówek głowicy. Problem jest taki że po poskładaniu wszystkiego pinin wczoraj jeszcze odpalił ale chodził nie równo nie trzymał wolnych obrotów, szarpał. Dziś miałem brać się za wymianę rozrządu ale dalej nie chce odpalić. Dodam jeszcze że nie chce nawet chodzić na plaku.
Iskra jest na wszystkich świecach. Cewki sprawne. Czuć że paliwo dochodzi ale jak sprawdzić to na sto procent? Podczas krecęnia silnikiem nie pali się lampka check. Gdzie szukać wady usterki ?
Jakies odpowietrzenie układu paliwowego? Jak sprawdzić pompe w baku?
Pozdrawiam
[ Dodano: 03-01-2019, 14:32 ]
Witam, aktualizacja. Problem jest taki że nie dochodzi mi prąd do pompy paliwa w baku. Pompka po podaniu bezpośrednio napięcia działa. Szukam jakiś bezpieczników i przekaźników ale nic nie jestem wstanie znaleźć. Jak by ktos posiadał takie informacje to byłbym bradzo wdzięczny. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
janoitaliano
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-01-2019, 17:10
|
|
|
Pingwin odpalił pomogło czyszczenie pompy w baku i wymiana Nowej swiecy która była padnięta. Oczywiscie palenie na plaku i ruszył Teraz tylko doskładać, nowy rozrząd i cieszymy się jazdą dalej. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
Chudy 102
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero pinin
|
Wysłany: 05-01-2019, 20:05 Pajero pinin
|
|
|
Witam szukam pomocy Pajero pinin odpala skaka na obrotach gaśnie spalanie pokazuje 22l
Wymieniłem listwę wtrysków wtryski pompkę paliwa sterownik czujnik co dalej robic |
|
|
|
 |
janoitaliano
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-01-2019, 21:21
|
|
|
Witam, znów problem jak odpaliłem wszystko było okej chodził równo i wkręcał sie na obroty, żadnego checka. Następnego dnia znów nie odpala... i nawet na plaku nie chce. ahh już nie wiem co robic. Już zaczynam polowi tracić nerwy do tegoo samochodu. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-01-2019, 23:15
|
|
|
Chudy 102, chyba powinien Cię najbardziej zainteresować trzeci link z tych co wrzuciłem powyżej. |
|
|
|
 |
Misia258
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1.8
|
Wysłany: 15-01-2019, 12:55
|
|
|
Sprawdzałeś auto na kompie? Ma jakieś jeszcze objawy, (http://www.wtryskiwacz.com/aktualnosci/uszkodzone-wtryskiwacze-objawy-ktore-o-tym-informuja), jak już odpali to nierówno pracuje, dymi, może ma spadek osiągów lub gaśnie na jałowym? W artykule masz inne możliwe przyczyny. Jeśli tak to może wtryski są na wykończeniu bądź się skończyły. |
|
|
|
 |
|