|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
uszczelniacz, symering tylnego wału Pinin 1.8 MPI 5d |
Autor |
Wiadomość |
Apschik
Nowy Forumowicz
Auto: Pinin 2004 5D 1.8 MPI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-01-2019, 16:40 uszczelniacz, symering tylnego wału Pinin 1.8 MPI 5d
|
|
|
Na wstępie chciałem Was drodzy Mitsumaniacy przywitać.
Krótko o mnie ... nabyłem Pingwina 1.8 MPI 5d 2004r, aktywnie poluję i owe autko mi w tym będzie mam nadzieje równie dzielnie asystować jak dotychczasowa Vitara 1.6 '95 5d sidekick.
wracając do tematu.. wymieniłem symering na tylnym wale od strony skrzyni i dalej cieknie, nowy kupiłem po nr vin w sklepie niby miał pasować a tu niespodzianka bo kapie dalej... może mi ktoś podpowiedzieć nr MR orginału lub pasującego zamiennika?
w sklepie dali mi uszczelniacz 39.6x52x10x11 OYO30p5001-OYO
Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź
pozdrawiam
DB!
Marcin. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24315 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-01-2019, 17:56
|
|
|
Lepiej obejrzyj wał, bo może być już wytarty. Miałem podobnie z inną częścią, też na simmeringu. Musiałem tulejkę wymienić, bo stara miała już wyżłobiony dołek.
O ori simmering pytaj Zbyszka Montowskiego:
http://www.carmont.pl/ |
|
|
|
 |
Mefisto92
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Maj 2018 Posty: 13 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 22-01-2019, 21:39
|
|
|
Uszczelniacz na pewno dostałeś dobry, sam robię w częściach i sprawdziłem po swoim samochodzie. Oryginał to MD731708 a część którą dostałeś to zamiennik. Wykręć wał, obejrzyj go porządnie, zobacz miejsce w które wkłada się uszczelniacz, może coś masz masz wyszczerbione |
|
|
|
 |
|
|