Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Retrofitting - dołożenie automatycznego otwierania klapy
Autor Wiadomość
kondzior 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander III PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-04-2023, 18:33   Retrofitting - dołożenie automatycznego otwierania klapy

Witam wszystkich,

Na krótko:
- czy jak podepnę siłownik klapy pod istniejącą wtyczkę to zadziała czy trzeba jakoś adaptować tą funkcjonalność w sterowniku auta

Dłużej:
Wygląda na to, że w Outlanderze instalacja elektryczna ma już wszystkie potrzebne wtyczki.
Wystarczy więc kupić np. siłownik klapy i wpiąć wtyczkę w gniazdko na siłowniku.
To samo w subwooferze.
Pytanie czy zadziała od razu?
Wiecie może czy dołożenie brakujących ficzerów (np. siłownika do automatycznego otwierania klapy tylnej) zadziała od razu po podpięciu pod wtyczki - czy może trzeba jakoś to doprogramować/do-adaptowac do sterownika?

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 05-05-2023, 13:19   

Niestety nie mam odpowiedzi ale mam pytanie. Napisałeś, że "instalacja elektryczna ma już wszystkie potrzebne wtyczki" i później jeszcze "To samo w subwooferze". Pytanie jest czy jak zakupię subwoofer to znajdę gdzieś wtyczki do niego? Jeśli tak to gdzie szukać?
Pozdrawiam

acent 
Forumowicz

Auto: O3 lpg
Wysłany: 06-05-2023, 18:18   

Każde dołożenie fabrycznych akcesoriów lub elementów wyposażenia wymaga zakodowania, było to tu kilkukrotnie opisane.

To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Wysłany: 10-05-2023, 10:52   

mohinder napisał/a:
Pytanie jest czy jak zakupię subwoofer to znajdę gdzieś wtyczki do niego? Jeśli tak to gdzie szukać?

Pod plastikami z lewej strony bagażnika:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1664630#1664630

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 10-05-2023, 11:59   

Dzięki. Czyli jest to plug & play? Chciałem kupić ten glośnik co w niektórych werjsach był montowany w bagażku. Czy to mi się uda bez grzebania w instalacji?

To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Wysłany: 10-05-2023, 13:10   

Boczek rozbierałem do montażu czujników parkowania, więc wskazałęm gdzie szukać instalacji, natomiast subwoofer mam zamontowany fabrycznie, więc nie wiem jaka jest procedura samodzielnego podłączenia. Prawdobodobnie na to pytanie odpowie kolega Tokyo :wink:

the_playa 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2wd
Wysłany: 06-06-2023, 11:50   Re: Retrofitting - dołożenie automatycznego otwierania klapy

kondzior napisał/a:
Witam wszystkich,

Na krótko:
- czy jak podepnę siłownik klapy pod istniejącą wtyczkę to zadziała czy trzeba jakoś adaptować tą funkcjonalność w sterowniku auta

Dłużej:
Wygląda na to, że w Outlanderze instalacja elektryczna ma już wszystkie potrzebne wtyczki.
Wystarczy więc kupić np. siłownik klapy i wpiąć wtyczkę w gniazdko na siłowniku.
To samo w subwooferze.
Pytanie czy zadziała od razu?
Wiecie może czy dołożenie brakujących ficzerów (np. siłownika do automatycznego otwierania klapy tylnej) zadziała od razu po podpięciu pod wtyczki - czy może trzeba jakoś to doprogramować/do-adaptowac do sterownika?

i co udalo sie cos wydziergać?

Odpowiedz do tematu